header2

Nieuwsbrief augustus 2023

View this email in your browser

Momentje.........., ik verbind u door!  


NIEUWSBRIEF AUGUSTUS VOL TIPS


Ha [voornaam]!

Verbinding zoeken, contact maken, het lijkt alsof het ons steeds makkelijker wordt gemaakt. Heb je een vraag over een maatschappelijk probleem? Met ChatGTP krijg je in luttele seconden een heldere uitleg. Zoek je een leuke, warme tekst voor iemand die jarig is? ChatGTP heeft ook voor de jarige de warmste woorden waar je zelf nooit op zou komen. Ontzettend handig hoor zo’n hulpmiddel! Hoe mooi gekozen de woorden ook zijn, het geeft je echter nooit de verbinding in menselijk contact wat we zo nodig hebben. Het gevoel dat ontstaat als je merkt dat je er écht mag zijn. Als dat gevoel ontbreekt zorgt het voor eenzaamheid in lichtere en ernstige mate. En juist die contact- honger gaat verder gaat dan een digitale wereld. Natuurlijk helpt technologie je met ongekende mogelijkheden: sociale media, WhatsApp, videochat enzovoort brengen je in no-time in contact met vrienden en familie overal ter wereld. Maar het zijn toch echt de blikken die je uitwisselt, de warmte die je uitstraalt, de omhelzing die je geeft en de oprechte interesse die je toont dat iemand zich gezien en begrepen voelt. Als je jezelf voor open kunt stellen werk je mee aan een nog mooiere wereld. En dat is je zó gegund [voornaam]!

PS: even voor de duidelijkheid: iedere zin die ik in deze Nieuwsbrief schrijf komt uit mijn eigen brein!

Hart-groet









Tip 1

Eerst ‘n verhaal wat ik las over vrijheid in keuzes:
Eenzaamheid kan pijn doen. Hoewel je
het niet kunt zien ervaren veel mensen
deze pijn. Er is moed én zelfkennis voor
nodig om hier verandering in aan te
brengen. Voel je je regelmatig eenzaam,
dan is de gouden regel dat je altijd zelf in
actie moet komen, zélf het initiatief nemen. Er zal niemand bij je aanbellen of op je raam tikken om je uit dit nare gevoel te halen. Lukt het je niet zelf? Dan zijn er gelukkig in heel Nederland inmiddels veel mensen speciaal hiervoor opgeleid en die je hierbij kunnen helpen. En met de juiste hulp en jouw inzet gaat het je lukken. Kijk ook eens op www.eenzaamheid.info

Mooi hé! …..

Zaterdagmiddag 19 augustus is de


WORKSHOP STROOMTAAL®


Een middag waar je blij van wordt! Stroomtaal is een leefstijl: een manier van denken, praten, schrijven, voelen en doen. Het geeft plezier, ruimte en motiveert om het beste uit jezelf te halen. Bovendien is Stroomtaal eenvoudig te leren en vooral erg leuk om te doen. Het beïnvloedt je humeur, je denkwijze en je levenslust.

WORD JIJ OOK STROOMTAALDENKER? Lees verder:…

Wanneer
zaterdagmiddag 19 augustus
Tijden
13.30 – 16.30 uur
Waar
Zaanenstraat 48 zw, 2022 CR Haarlem
Bijdrage
€ 35,00  inclusief lesmateriaal
Deelname
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 023-5261144




Tip 2

Als je terugdenkt aan de gesprekken die je over het algemeen privé voert, waar gaan die dan over? Over koetjes en kalfjes of over wat je écht bezig houdt? Meestal het eerste. Je deelt niet zo gauw wat je wilt in je leven en wat je nastreeft. Je diepste gevoelens houd je vooral voor jezelf. En dat is jammer, want écht contact met anderen is een van de sterkste krachten die beschikbaar voor je is. De voordelen die je ervaart als je deze kracht gebruikt zijn vele malen groter! Wees en blijf altijd jezelf, laat anderen toe en waardeer met wie je in aanraking komt. Je bent het waard om van gehouden te worden.


VANUIT JE THUIS IETS GOEDS DOEN VOOR EEN ANDER?

Sluit je dan aan bij de

KRACHTCIRKEL

Eén keer in de maand 1 ½ uur samenkomen met een bijzonder doel. Met elkaar bespreken we wie van onze geliefden, vrienden, kennissen en situaties wel wat voorspoed en kracht kunnen gebruiken. Als ons lijstje compleet en goed voelt, ga je hier thuis mee aan het werk. Simpel, effectief en met verbluffende resultaten! Lees verder…..



Wanneer
1e vrijdag van de maand
Tijd
van 19.30 – 21.00 uur
Locatie
Bij Carmen, Zaanenstraat 48 zw, 2022CR Haarlem
Bijdrage
€ 6,00
Informatie
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 023-5261144








Tip 3

Als je een boek in een boekhandel of bibliotheek pakt, kijk je vaak op de eerste plaats naar de titel en de omslag. Dan kijk je naar de schrijver. Diens status bepaalt soms of je nog verder kijkt. Een onbekende auteur vormt een hogere drempel. Vervolgens ga je op zoek naar herkenbare ideeën of standpunten. Je wordt immers graag bevestigd in je eigen wereldbeeld. Deze instelling maakt het lastig om los te komen van ingeslepen vooroordelen en je kijk op de werkelijkheid.
Hoe kijk je eigenlijk naar je medemens?

WIL JE GRAAG een goede COACH OF TRAINER WORDEN IN DE

FILOSOFIE VAN LOUISE HAY,

MAAR……..
Je bent geen type voor groepslessen of of online lespakketten. Dan is PRIVÉLES een super fijne – en betaalbare mogelijkheid
  • Je lessen aangepast aan jouw niveau en tempo
  • De agenda bepalen we samen en je kunt altijd van dagdeel of lestijd wisselen
  • Je leert intensiever, dus sneller en je kan al je persoonlijke vragen stellen, optimale focus!
  • Na afronding ontvang je een certificaat en vermelding op de website van gecertificeerde coaches.
Met mijn 35 jaar ervaring in lesgeven in deze filosofie is het een leefstijl geworden die schrijfster Louise Hay zelf heel treffend in een van haar boeken verwoordt:
" Ik genees niemand. Ik ben geen genezeres. Ik zie mezelf als een richtingaanwijzer in de ontdekkingsreis naar jezelf. 
Lees verder….

Locatie
Zaanenstraat 48 zw,
2022 CR Haarlem
Trainer
Carmen de Haan
Bijdrage
€ 75,00  per les van 2,5 uur
Deelname
na persoonlijk overleg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
















Tip 4

Niemand is perfect, vergeet dat niet. Ook jij niet, al denk je misschien van wel. Maar diep van binnen weet je dat dit je eigen onzekerheid is. We zijn geneigd onze uiterlijke verschijning en wat we bereikt hebben af te meten aan anderen. Soms bij mensen die je kent maar ook bij onbekenden. Hoe vaak heb je niet na een snelle blik of in het voorbij gaan, je mening of je oordeel al klaar? Wie iemand écht is ligt niet in de uiterlijke verschijning of in oppervlakkige leukdoenerij. Neem tijd iemand te leren kennen. Het klinkt afgezaagd maar zo werkt het wel.

DE TAROT bij Carmen


geeft je antwoorden op levensvragen. De vakkundige uitleg die je krijgt is duidelijk, helder en van iedere vorm van ‘zweverigheid’ ontdaan. Er vormt zich een no-nonsens advies. Lees meer...

Boek een consult
via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of telefonisch: 023-5261144
of 06-21216801
Locatie
Zaanenstraat 48, 2022CR Haarlem
Tijdsduur
± één uur, mogelijk kleine uitloop
Bijdrage
35 euro





Tip 5

Durf jij te praten? We praten te weinig over onze behoefte aan (meer) verbinding met andere mensen, ons alleen-gevoel. Niet met onze familie, niet met onze geliefden. Misschien is deze eenzaamheid wel een groter taboe dan seks. Toch is praten de enige manier om iemand te laten weten dat je behoefte aan verbinding hebt. Durf erover te praten! Je bent niet ‘raar’. Alleen- of eenzaam voelen komt overal voor, jong, oud, arm en rijk. Je kunt je dan zo ‘k’ voelen dat je op zo’n moment niet meer begrijpt dat de wereld gewoon doordraait. En dat is normaal hoor!




Tip 6

Als je je verbonden voelt met een ander, heb je het gevoel dat je erbij hoort. Je deelt dingen met elkaar. Verbondenheid maakt gelukkig. Als vrijwilliger bij de Luisterlijn hoor ik veel mensen die zó in een bubbel zitten waar haast geen verbinding meer mogelijk is. Gesprekken verlopen via laptops en smartphones. Kijk maar in de trein, de bus, de fiets, achter de kinderwagen en  tijdens het uitlaten van de hond. Oortjes in en een leuk spontaan gesprek met iemand anders naast je, lijkt niet meer te kunnen. Niemand lijkt de hond zelf meer te zien. Oortjes in op de fiets: hoor jij de vogels nog fluiten? Zelfs ouders die hun kind ophalen van school…... Een gezellig avondje, een goed gesprek zonder één blik op je telefoon, kan jij dat nog? Probeer het maar eens en voel hoe prettig dit kan zijn!

PRIVÉ GESPREKKEN

Wil je graag een steuntje in de rug? Dan kan dat altijd met privé gesprek. Als je eerst wilt weten of de filosofie die ik uitdraag geschikt is voor jouw situatie, kun je dit het beste eerst telefonisch afstemmen. Je krijgt altijd een eerlijk antwoord.

Locatie
Zaanenstraat 48, 2022 CR Haarlem
Bijdrage
€ 65,00 per gesprek van een uur met eventuele uitloop.
Informatie
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
023-5261144 of 06-21216801







Tip 7

Herinneringen kunnen bruggen bouwen. Een oude foto roept vaak de leukste herinneringen en verhalen op. Haal eens een foto van vroeger tevoorschijn, maak hier een leuke kaart van en stuur deze dan naar een vriendin, je kinderen of iemand waar je aan denkt. Maak weer verbinding! Het liefst ‘gewoon’ via de brievenbus, dat is zo leuk!

PRIVACY BELEID 

Wij gaan uiterst zorgvuldig met je gegevens om: jouw privacy is veilig bij ons. 
Deze registratie is alleen bestemd voor de nieuwsbrief.

Praktijk voor Communicatie
Centrum voor Innerlijke Vrede
Zaanenstraat 48 zw 
2022 CR Haarlem

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 023- 5261144 of 06 - 21216801 
Voor de agenda met onze activiteiten zie: www.carmendehaan.nl
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, Alle rechten voorbehouden.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Wilt u wijzigen hoe u deze e-mails ontvangt?
You can
update uw voorkeuren or Uitschrijven van deze lijst.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*