• Slide1
  • Slide2
  • Slide3
  • Slide4
  • Slide5
Nieuwsbrief-Carmen-de-Haan-lente-2020NEEM HET WAAR EN LAAT HET DAAR

Lieve  [voornaam],

Heb jij dat ook de laatste tijd? Alsof ‘er iets in de lucht hangt’ maar je weet niet wat. Natuurlijk, we leven in een vreemde tijd met de Coronapandemie, waardoor we allemaal wel een beetje uit ons doen zijn, maar dat hoeft niet als excuus gebruikt te worden.
Neem het waar, en laat het daar. Het leven – jouw leven – wil geleefd worden. Daarom is het belangrijk om je goed te voelen. Je hoeft niet meteen in een halleluja stemming te zijn, tuurlijk niet, als je maar voor ogen houdt dat iedereen(!) een gelukkiger en zinvoller leven wil. Dat is onze natuur. Betere gedachten, scheppen betere gevoelens en helpen je omhoog te klimmen uit een dal. Ik heb een favoriete zin die ik graag gebruik in ongewenste situaties. Ik geef ‘m je: Vraag je af: ‘Wat zou liefde hier nu doen?’. Deze ‘toverspreuk’ duwt je meteen in de goede richting. Mooi hé! Je goed voelen, is iets wat ik je zó gun [voornaam]!


Hart-groet


Tip 1:

Een handig trucje om meer toeschouwer van je gedachten te worden is door heel goed te letten op je ademhaling. Je kunt namelijk niet bewust ademhalen en denken tegelijk. Zo kun je even rustig kijken naar de gedachten die opkomen. Onderschat die bemoeial in je hoofd niet, want die wil de hele tijd tegen je praten. In een fractie van een seconde kan je weer meegesleept worden. Ga dan rustig terug naar je ademhaling, en je bent weer toeschouwer. Leuk om te oefenen!


Zaterdag 21 november is de workshop:

HO’OPONOPONO


Een bijzondere manier van vrede en vergeving

Zoek je naar een eenvoudige, liefdevolle en vreedzame manier om problemen met jezelf of in de relatie met de ander te herstellen? Kom dan kennismaken met een eeuwenoude Hawaïaanse helingsmanier. Ho’oponopono betekent eenvoudig gezegd: ‘dingen goed maken' of 'een fout of storing rechtzetten'.
Lees verder…..

 Datum

 zaterdag 21 november

 Tijd

 14.00 – 17.00 uur

 Locatie

 Raadhuisstraat 11, 2022 DK Haarlem Coronaproof!

 Trainer

 Carmen de Haan

 Bijdrage

 € 35,00 inclusief lesmateriaal

 Aanmelden

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 023-5261144
Tip 2:

Stop met jezelf ongelukkig te denken. Je denkt misschien dat dit komt door de omstandigheden, maar dat is niet zo. Het komt puur en alleen door de gedachten die jij over de omstandigheden hebt. Jij gelooft die gedachten en je maakt ze nog erger door erin te investeren. Houd ermee op jezelf zoveel pijn te doen!

Vrijdagavond 6 november is de maandelijkse

KRACHTCIRKEL

Wij zoeken dringend versterking van nieuwe deelnemers! Kom vrijblijvend een keer meedoen!


Een samenkomst, met een bijzonder doel. Zo zou je elke 1e vrijdag van de maand kunnen noemen. Een aantal gewone mensen komt daar 1,5 uur bij elkaar en bespreken wie van onze familie, vrienden, kennissen o.i.d. extra liefde, genezing en voorspoed kan gebruiken. Als ons lijstje compleet en goed voelt, gaan we naar huis en sturen dan iedere avond heel veel liefde, heling en al wat wenselijk is naar deze persoon. Dit doen we al ruim 18 jaar met veel enthousiasme en verbluffende resultaten!
Lees verder…..

Tijd

19.30 – 21.00 uur

Locatie

Raadhuisstraat 11, 2022 DK Haarlem-noord Coronaproof!

Bijdrage

€ 5,00 incl. koffie/thee/materiaal

Leiding

Carmen
Tip 3:

Als iedereen je leuk moet vinden, heb je ‘het lieve-meisjes-syndroom’. Vraag je eens af voor wie je leeft. Het gaat wel om jouw leven. Aan het eind ervan ben jij de enige die kan bepalen of het de moeite waard is geweest. Niemand anders kan dat! Op nummer één van de dingen waar mensen het meeste spijt van hebben als ze op hun sterfbed liggen: dat ze hun leven niet naar eigen wens hebben ingericht. Besluit NU dat je jouw eigen leven leidt. Wees jezelf, ongeacht wat anderen daarvan vinden!

DE TAROT bij Carmen
geeft je antwoorden op levensvragen. De vakkundige uitleg die je krijgt is duidelijk, helder en van iedere vorm van ‘zweverigheid’ ontdaan. Er vormt zich een no-nonsens advies. Lees meer…   

Boek een consult

via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of telefonisch: 023-5261144
of 06-21216801

Locatie

Zaanenstraat 48 zw, 2022 CR Haarlem

Tijdsduur

± één uur, mogelijk kleine uitloop

Bijdrage

35 euroTip 4:

Wie ben je?
Ben je iemand die slachtoffer is van wat anderen doen of van dingen die gebeuren. Nee toch? Je kunt nooit slachtoffer zijn van iets of iemand als je dat zelf niet wilt! Gooi het roer om! Neem de touwtjes weer in handen en neem het besluit je leven zelf in te richten. Corona of niet, je bent vrij in je hoofd. Ik verzeker je dat het resultaat een leven is waar je enorm blij van wordt. Stop met die afhankelijke houding. Tover een lach op je gezicht (die lachrimpeltjes boven dat mondkapje staan je goed!) en wees bovenal 100% jezelf in je eigen hoofd.


Zondagmiddag 20 december is er weer een bijzondere

INSPIRATIEMIDDAG

Thema:
‘Afscheid nemen is de geboorte van een herinnering’Gastdocent is: Patty Duijn, begeleider bij leven en afscheid www.pattyduijn.nl

Hoe sta jij zelf tegenover de dood? Praat je hier makkelijk over? Hoe zou je het willen en wanneer? Vanmiddag is Patty Duijn te gast, een gróte deskundige op dit gebied. Je kunt alvast een voorproefje nemen om in de sfeer te komen door dit artikel van haar te lezen:
www.pattyduijn.nl/single-post/2016/11/05/Hallo-Meisje


Locatie

Raadhuisstraat 11, 2022 DK Haarlem

Tijd

14.00 – 16.30 uur

Bijdrage

€ 35,00 inclusief gesigneerd boek ‘Rouwdoula’ in speciaal troosttasje

Inschrijven

’n must! i.v.m. RIVM richtlijnen

Tip 5:

Eigenlijk is ‘t simpel. Ben je het eens dat wat je kunt waarnemen jij niet kan zijn? Omdat jij de waarnemer bent van dat wat je ziet. Dus de tekst waar je nu naar kijkt, ben jij niet, jij bent de waarnemer van dat wat je leest. Snap je? Dat kun je ook op je gedachtes toepassen. Sluit je ogen maar en ga waarnemen wat je denkt. Je zult merken dat je dat kunt want je praat continue in je hoofd tegen jezelf. Degene die stil is en luistert, dat is de waarnemer, dat ben JIJ, maar die praatzieke dat ben je niet. Je bent je gedachten niet. Wat een bevrijding. Je hoeft er ook niets mee.


DE PRAKTIJK IS VERHUISD!
Voor training en workshops ben je welkom in de ruime zaal van Raadhuisstraat 11, 2022 DK Haarlem-Noord.
Coronaproof!
Individuele consulten en Tarot leggingen zijn in het gezellige huis van Carmen: Zaanenstraat 48, 2022 CR Haarlem-Noord. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-21216801


Tip 6:

Zou je jezelf gelukkig zou kunnen denken? Jazeker. Als je geen prut gedachten meer toelaat. Dan bewandel je met gemak je levenspad. Als je in een auto met slechte schokbrekers over een hobbelige weg rijdt, word je flink door elkaar geschud. Rijd je dezelfde weg in een auto met goede schokbrekers, dan merk je er niet zo gek veel van. M.a.w.: je negatieve gedachten maken jouw leven oervervelend. Heb je je gedachten wel onder controle dan zul je de hobbels op je pad met gemak doorstaan. De weg kan je niet van tevoren bepalen, maar je kunt wél zorgen hoe je schokbrekers functioneren.


PRIVÉ GESPREKKEN

Wil je graag een steuntje in de rug? Dan kan dat altijd met privé coaching. Als je eerst wilt weten of de filosofie die ik uitdraag geschikt is voor jouw situatie, dan kun je dit het beste eerst telefonisch afstemmen. Je krijgt altijd een eerlijk antwoord.

Locatie

Zaanenstraat 48, 2022 CR Haarlem

Bijdrage

€ 65,00 per gesprek van een uur met eventuele uitloop.
Tip 7:

Neem het waar, en laat het daar. Waarom is mijn baas zo chagrijnig? Staat deze trui mij wel? Waarom laat mijn zus niets van zich horen? Zijn ze teleurgesteld als ik zeg dat ik een andere baan heb gevonden? Het zijn echt geen unieke gedachten: uit angst voor afwijzing lopen we allemaal geregeld op onze mentale tenen. Zonder dat we dat door hebben, want ‘erbij willen horen’ is zo ongeveer één van de sterkste overlevingsmechanismen die er zijn. Tot je ermee stopt en je van jezelf jouw levensproject maakt. Jij bent uniek. Er zijn er geen twee van, écht niet. Dus heb jezelf lief, precies zoals je bent. Je bent een topper! Knoop dat maar goed in je oren.


TIJDELIJKE CORONASTOP VOOR TWEE HUISKAMERTAFELPROJECTEN:19.30 – 21.00 uur


Aan de huiskamertafel van één van de collega’s delen we met elkaar ervaringen. Hierin vind je (h)erkenning en kunnen er nieuwe inzichten ontstaan. De avond is onder leiding van Tineke en Caren of Renée en Marianne. Zodra alles veilig is ben je weer van harte welkom! Je krijgt tijdig bericht.

EN

De SACRED CIRCLE

Sacred Circle is de naam voor de huiskameravonden waarin wij je informeren en inspireren door te filosoferen en mediteren over spirituele onderwerpen en oeroude wijsheden. We komen terug zodra het verantwoord is!!!!
Tip 8:

Durf de controle los te laten. Je denkt dat je alle touwtjes van je leven in je handen hebt. Dat jij de macht hebt over jouw leven, dat je altijd sterk moet zijn om jezelf te bewijzen. Het kan zo fijn zijn om los te laten en je over te geven aan de stroom van het leven. Hoe graag jij ook wilt dat de dingen gebeuren op de momenten dat jij dit wilt, het leven kent zijn eigen weg. Je leven wordt makkelijker als je je laat meevoeren door de golven in plaats van te proberen ze te verslaan.


IN DE AGENDA STAAT OOK:
Tip 9:

Wie je écht bent, is allemachtig prachtig en het zou mooi zijn als je dit onbekommerd durft te laten zien. Dat lukt als je ermee ophoud andere mensen te veroordelen over wat zij wel of niet moeten denken of doen. Mensen doen soms de raarste dingen. Je kunt niet in hun hoofd kijken, dus je weet ook niet het waarom van iets. Zo gaat dat. Wees trots op waar jij voor staat en laat de ander in zijn eigen waarde. Wanneer jij weet dat wat jij doet zuiver en goed is, mag je dat best laten zien. En de ander? De één vindt het niets, de ander vindt het prachtig. Het maakt niet uit.PRIVACY BELEID
PRIVACY BELEID Wij gaan uiterst zorgvuldig met je gegevens om: jouw privacy is veilig bij ons. Deze registratie is alleen bestemd voor de nieuwsbrief.

Praktijk voor Communicatie
Centrum voor Innerlijke Vrede
Zaanenstraat 48 zw
2022 CR Haarlem

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 023- 5261144 of 06 - 21216801
Voor de agenda met onze activiteiten zie: www.carmendehaan.nl


Stuur deze email door naar een vriend

Nieuwsbrief-Carmen-de-Haan-lente-2020
NIETS DOEN IS GEEN OPTIE

Lieve  [voornaam],

Word je ook zo moe van al dat gedoe over Corona en de voorspelling dat we nog een lange adem nodig hebben? Tja, het is niet anders, ...maar niets doen is ook geen optie!

‘Gedachte + daad maken resultaat.’ Met deze gedachte ben ik ooit mijn Praktijk gestart. Met deze gedachte kan iedereen een gelukkiger leven herstarten. En met deze gedachte heb ik nu verrassende stappen gezet. De Praktijk gaat verhuizen! Ja, je leest het goed, de Praktijk verhuist naar Haarlem-Noord, naar een andere, betere locatie waar we Coronaproof training kunnen geven, onze Krachtcirkel verder uitbouwen, inspiratiedagen kunnen houden en mooie workshops gaan organiseren. Wat een mazzel heb ik toch! In deze nieuwsbrief meer informatie.

‘Gedachte + daad maken resultaat.’ Dat is iets wat ik jou ook zó gun [voornaam]!


Hart-groetTip 1:

Hoe vaak mopper in je zelf? Heb je in de gaten hoe dat je naar beneden haalt? Af en toe op de resetknop drukken is leerzaam hoor! We zeulen meestal teveel mee. Onzichtbare, veel te zware tassen vol ballast: boosheid, schuldgevoelens en verwijten. Koffers vol niet-goed-genoeg. Voelt het niet beter als je dit soort verwijten achterwege laat? Je kunt het verleden toch niet overdoen, maar jouw toekomst vraagt wel om jouw liefde. Liefde voor jezelf. Gedachte + daad = resultaat!


De Praktijk gaat verhuizen!

De Praktijk gaat verhuizen! Voor training en workshops ben je welkom in de mooie zaal van Raadhuisstraat 11, 2022 DK Haarlem-Noord.
Coronaproof!

Voor individuele consulten en Tarot leggingen ben je zeer welkom in het gezellige huis van Carmen: Zaanenstraat 48, 2022 CR Haarlem-Noord.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-21216801


Tip 2:

Niets doen is geen optie, Corona of niet. Denk eens buiten je vertrouwde grenzen, in plaats van alles te willen houden zoals het was. Wanneer de tijd komt dat je deze planeet en je lichaam moet verlaten, heb je geen keus. Dan moet je wel. Loslaten. Waarom zou je daarop wachten? De mooiste avonturen beleef je als je je handen vrij hebt en openstaat voor de nieuwe ervaringen die elke dag brengt.

Zaterdagmiddag 17 oktober start de BASISTRAINING

WERKEN MET DE FILOSOFIE VAN LOUISE HAY

Voor iedereen die zijn leven een positieve wending geven

Deze cursus is een unieke kans om zelf de regisseur te worden over je denken en jouw ideale leven richting te geven. Louise Hay is bekend van haar wereldwijde bestseller ‘Je kunt je leven helen’. Een heerlijk warm boek waar de liefde van de pagina’s stroomt! Het is dé filosofie om voor een stabieler en gelukkiger leven te gaan!

Data

17 + 31 oktober + 14 + 28 november + 12 december 2020

Locatie

Raadhuisstraat 11, 2022 DK Haarlem Coronaproof!

Lestijd

13.30 – 17.00 uur

Bijdrage

€ 215,00, inclusief het boek en overig lesmateriaal. Heb je een recent boek, dan wordt er € 20,00 in mindering gebracht.Tip 3:

Het Coronavirus zorgt er ook voor dat je steeds meer gaat nadenken over de zin van je leven. Hoe je er nu voorstaat. En dat heeft weinig te maken met geld, status en bezit. Bij zingeving gaat het om dingen ondernemen die ertoe doen, die van betekenis zijn. De bedoeling van het leven begrijpen. Als je op zoek gaat naar zingeving, hoef je niet direct rigoureus je hele leefstijl om te gooien. Begin klein en investeer in aardige mensen, die kunnen je positieve energie geven.

PRIVÉ GESPREKKEN


Wil je graag een steuntje in de rug? Dan kan dat altijd met privé coaching. Als je eerst wilt weten of de filosofie die ik uitdraag geschikt is voor jouw situatie, dan kan je dit het beste eerst telefonisch overleggen. Telefoon: 023-5261144 of 06-21216801  

Locatie

Zaanenstraat 48, 2022 CR Haarlem

Bijdrage

€ 65,00 per gesprek van een uur met eventuele uitloop

Tip 4:

Gebruik je gevoelens als wegwijzer. Merk op, welke negatieve gevoelens bij jou ontstaan en regelmatig terugkeren in je leven. Denk daarbij aan irritatie, onvrede, leegte enz. Het zijn de waarschuwingslampjes op jouw dashboard. Zij geven het signaal af dat je je passie niet leeft. Ieder negatief gevoel verwijst naar een behoefte van jou dat niet vervuld is. Bijvoorbeeld: respect, plezier en onafhankelijkheid. Ieder mens streeft naar vervulling. Neem je behoeften serieus, schipper daar niet mee, kom tot actie. Gedachte + daad = resultaat!

DE TAROT

Bij Carmen

geeft je antwoorden op levensvragen. De vakkundige uitleg die je krijgt is duidelijk, helder en van iedere vorm van ‘zweverigheid’ ontdaan. Er vormt zich een no-nonsens advies. Lees meer…

Boek een consult

via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op 023-526 11 44 of 06- 21 21 68 01

Locatie

Zaanenstraat 48, 2022CR Haarlem

Tijdsduur

± één uur

Bijdrage

35 euroTip 5:

Als je op dit moment in je leven beheerst wordt door een ongemakkelijk gevoel, probeer dan je gedrag te analyseren. Met wie trek je graag op? Waarschijnlijk omdat die relatie die geen inspanning kost. Hoe gedragen de mensen zich bij wie je je volledig op je gemak voelt? Wat is het verschil tussen jouw gedrag en dat van hen? Welke bezigheden blijven je voldoening schenken? Kijk naar wat je van nature onderneemt en wat je positieve energie geeft. Het is deze energie die je de weg naar zingeving zal wijzen.

Vrijdagavond 2 oktober is onze maandelijkse

KRACHTCIRKEL


Elke eerste vrijdag van de maand komen we bij elkaar. Daar bespreken we wie er extra liefde en voorspoed kan gebruiken, zodat we naar deze persoon hart-kracht kunnen sturen. De mensen waar het om gaat hoeven niet aanwezig te zijn, we noteren ze op een kaartje voor jezelf, als geheugensteuntje. Iedereen, elke deelnemer, mag iemand aandragen! Kom erbij! Je bent meer dan welkom! Lees verder…..

Tijd

19.30 – 21.00 uur

Locatie

Raadhuisstraat 11, 2022 DK Haarlem-noord Coronaproof!

Bijdrage

€ 5,00 incl. koffie/thee/materiaal

Leiding

Carmen

Tip 6:

Laat je leven niet langer door anderen bepalen. Ook niet door de Coronaverlamming. Heb de moed om je eigen weg te gaan, ondanks de bezwaren van anderen. Je krijgt daarmee pas echt betekenis voor de mensen om je heen. Zij krijgen jou en jouw unieke eigenheid. En wat is er mooier dan dat? Dan ben jij een inspiratiebron voor anderen. Zet jezelf op de kaart!

GEPLANDE ACTIVITEITEN WAARVOOR JE KUNT INSCHRIJVEN

Mijn dierbare collega’s starten in verband met de verhuizing van de Praktijk naar Haarlem nu hun eigen huiskamerprojecten. De workshops die zij altijd in de Praktijk geven verplaatsen zich naar hun eigen huiskamertafel. Is het niet leuk?

Nu start woensdagavond 21 oktober een


………….KOM JIJ OOK?

19.30 – 21.00 uur

Kom gezellig met ons meepraten aan de huiskamertafel. Thema: Wat doet Corona met jou? We delen met elkaar ervaringen. Hierin vind je (h)erkenning en kunnen er nieuwe inzichten ontstaan. Je mag inbrengen wat je wilt. Alleen luisteren naar de ander is ook goed. Je bent welkom. De avond is onder leiding van Tineke en Caren of Renée en Marianne. Volgende data zijn: 25 november en 16 december.

Tip 7:

Bijzonder toch dat we als kind erg veel plezier ervaren over alles wat we op dat moment doen. Doordat we het vooral leuk vinden om te spelen. Gevolg? Dat het ons niet zoveel uitmaakt wat we doen, we het maar leuk is. Gek genoeg op het moment dat we volwassen worden, beginnen we het leven zo serieus te nemen. Dan besteden we voornamelijk energie aan alle 'moetens'die gedaan moeten worden. Moraal van dit verhaal: kijk weer als door de ogen van een kind en maak van je leven een spel.

Donderdagavond 19 november is er weer een

SACRED CIRCLE


Sacred Circle is de naam voor onze avonden waarin we je informeren en inspireren je door te filosoferen en mediteren over spirituele onderwerpen en oeroude wijsheden. Altijd al nieuwsgierig geweest naar wat de inzichten van de Celestijnse Belofte kunnen betekenen voor jou en wat het Enneagram jou kan vertellen? Dan is dit jouw kans om er meer van te weten te komen! Voel je vrij om je per onderwerp aan te sluiten! Op donderdag 19 november gaan we het hebben over het vijfde inzicht uit het boek De Celestijnse Belofte: Spiritueel groeien EN over het vijfde Enneagram type: de Observeerder oftewel de denker! Lees meer...

Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Tip 8:

Heb geen spijt van de dingen die je hebt gedaan. Dat was jouw keuze op dat moment. Wanneer je ergens spijt van hebt, zit je met je aandacht in het verleden. Dat slurpt energie. Accepteer de keuzes die je hebt gemaakt in het verleden en berust in de gevolgen van die keuzes. Je maakt op elk moment van je leven de beste keuzes die je voor handen hebt. Als je toen beter had geweten, had je het wellicht anders gedaan. Maar dat wist je toen nog niet.

Zaterdag 21 november is de workshop:

HO’OPONOPONO


Zoek je naar een eenvoudige, liefdevolle en vreedzame manier om problemen in de relatie met jezelf en de ander te herstellen? Kom dan kennismaken met een eeuwenoude Hawaïaanse helingsmanier. Ho’oponopono betekent eenvoudig gezegd: ‘dingen goed maken' of 'een fout of storing rechtzetten'. Lees verder…..

Datum

zaterdag 21 november

Tijd

14.00 – 17.00 uur

Locatie

Raadhuisstraat 11, 2022 DK Haarlem

Trainer

Carmen de Haan

Bijdrage

€ 35,00

Aanmelden

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 023-5261144

Tip 9:

Zonder zelfliefde overwin je deze Coronacrisis – of welke crisis dan ook – niet. Zelfliefde heeft iedereen nodig. Het leven is leuker als je er van kunt genieten. We weten het allemaal: lachen is gezond! Maar doe je het wel genoeg? Zodra je zelfliefde heel serieus gaat nemen, ben je bezig met jezelf per se te willen verbeteren. Dat is geen liefde, dat is kritiek. Kennelijk is het dan op dit moment nog niet goed genoeg, dus kan je jezelf niet volledig accepteren zoals je bent. Zelfliefde gaat er vanuit dat alles goed is zoals het is.

Zaterdagmiddag 9 januari start de

PRAKTIJKOPLEIDING LOUISE HAY FILOSOFIE


In 12 inspirerende dagdelen word je meegenomen op een ontdekkingsreis naar je innerlijke kracht en leer je door onvoorwaardelijk van jezelf te houden een pionier te worden voor jezelf en anderen. Lees verder…

Data

9 + 23 januari + 6 + 20 februari + 6 + 20 maart + 3 + 17 april + 1 + 15 + 29 mei + 12 juni 2021

Locatie

Raadhuisstraat 11, 2022 DK Haarlem

Lestijden

13.30 uur – 17.00 uur

Bijdrage

€ 975,00 inclusief uitgebreid lesmateriaal begeleiding en certificering

Trainer

Carmen de Haan

Tip 10:

Wanneer je levenslustig bent, zit je boordevol energie. Je hebt plezier in wat je doet en voelt zingeving. Voor meer energie en om je eigenwaarde een boost te geven, kun je beginnen met jezelf een schouderklopje te geven. Naast schouderklopjes kun je nog meer doen om je levenslust en energieniveau een opkikker te geven. Zeg vaker nee. Een nee tegen een ander is JA voor jezelf. Anderen hebben er niets aan wanneer je uitgeput bent, dus zeg vaker nee. Pas goed op jezelf.


PRIVACY BELEID
PRIVACY BELEID Wij gaan uiterst zorgvuldig met je gegevens om: jouw privacy is veilig bij ons. Deze registratie is alleen bestemd voor de nieuwsbrief.

Praktijk voor Communicatie
Centrum voor Innerlijke Vrede
Zaanenstraat 48 zw
2022 CR Haarlem

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 023- 5261144 of 06 - 21216801
Voor de agenda met onze activiteiten zie: www.carmendehaan.nl


Stuur deze email door naar een vriend

< color: #000000; font-family: Arial, 'Arial Unicode MS', Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-weight: normal; text-align: left; height: 395px; width: 632px;"> 

EEN OGENBLIKJE GEDULD ALSTUBLIEFT!

boosLieve [voornaam] Vraag iemand of ze graag meer geduld willen hebben en er zullen maar weinig mensen zijn die met nee antwoorden. Ongeduld is schijnbaar iets waar je geen genoeg van kunt hebben. Een soort tweede natuur. We zijn snel ongeduldig, vóóral als het om irritant gedrag gaat. Uit onderzoek blijkt dat praten zonder punt te maken op nr. één staat, traag zijn haalt een stevige tweede plaats en klagen maakt de top drie compleet! Niet zo gek, want we willen alles het liefst nu, meteen, direct, stante pede. Als je belt wil je dat je de juiste persoon ook meteen aan de lijn krijgt. Als je in de trein stapt, wil je dat die je in de ingecalculeerde tijd op je bestemming brengt. Het gaat toch om jouw kostbare uren, maar als je niet oppast kan deze manier van reageren je leven aardig verzieken. Het is handig een manier te vinden om te gaan met je ongeduld en de bijbehorende emoties. Deze laatsten manifesteren zich immers vaak met de snelheid van het licht. Het ene moment ben je volledig in harmonie met alles, het volgende moment ben je volledig in de ban van je irritatie. Geduld is een deugd. Het gaat dieper dan ‘wachten tot iets je toekomt’. Het is een levenshouding die kalmte vraagt en loyaliteit met betrekking tot de ander. Pffff als ik voor mezelf spreek kan ik hier nog wat van leren, jij ook [voornaam]?

   Hart-groet,
naam


Praktijk voor Communicatie,
Centrum voor InnerlijkeVrede

 geregistreerd


haan

 

geduld

Tip 1:

Stel een ‘als … dan …’ plan op. Je kunt van te voren bedenken onder welke omstandigheden je je geduld verliest.
Als je dit weet, zou je een plannetje kunnen bedenken hoe je in die situatie gaat handelen. Dus: als ik in de rij van de kassa ongeduldig word, dan droom ik even weg, zet mijn blik op oneindig en fantaseer over een fijne omgeving. Even wegdromen maakt je rustig en kalm en zo voorkom je stress. 

Tip 2:

Multitasken bestaat niet! Wetenschappers hebben aangetoond dat ons brein hier niet geschikt voor is. Sommige mensen vinden dat ze het wel kunnen en dat ze dan ook nog veel efficiënter zijn. Natuurlijk, kun je meerdere dingen tegelijk doen, zolang het maar onbewust gaat. Denk maar aan ademhalen, bloed rondpompen, deze tekst lezen. Zodra je echter meerdere dingen zelf kiest om te doen, waar je bewust aandacht aan moet geven, dan gaat er iets mis. In de praktijk doe je er dan 1,5 keer zo lang over en kost het je veel meer energie. Dus? Als je iets doet, doe het dan goed en neem je tijd. 

Tip 3:

Zorg voor zelfbeheersing. 
Denk na over de voordelen van een geduldige levenshouding.
Schrijf ze op, prent ze in je hoofd, herhaal ze als een mantra.
Je zult merken dat het steeds gemakkelijker wordt om geduld op te brengen. Hier een paar voorbeelden: 
• Met geduld bereik ik alles.  
• Als ik geduldig ben straal ik kracht uit.  
• Met geduld oogst ik bewondering.  
• Ik heb heel veel geduld, altijd, overal, in alles.
  Wat heerlijk om zo te zijn! 

VERNIEUWEND DENKEN & STROOMTAAL

Al jaren een van de leukste en leerzaamste weken van het jaar. In deze training leer je om totale zeggenschap over je denken en doen te krijgen. Er wordt op een nieuwsgierig-prikkelende gewerkt met verschillende boeken van schrijvers op dit gebied. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de RET; The Work of Byron Katie en het Focussen vanuit de Rogeriaanse therapie. Lees meer….. 

Lestijden: 10.00—16.30 uur,
zodat je ook nog van een heerlijke zomeravond kunt genieten. 
Bijdrage: € 350,00 inclusief uitvoerig lesmateriaal 
Trainer: Carmen de Haan 
Lees meer……. 

Tip 4:

Lach! Hoe moeilijk je dit ook vindt. Ja, lachen is supergezond.
Het vervult je met vrolijkheid, geluk, ontspant en vermindert stress. Je maakt namelijk prettige stofjes aan die stresshormonen bestrijden. Dus?
Tover vaker een glimlach op je gezicht of kijk lachfilmpjes op YouTube. Houd die lach vast en voel de spanning wegvloeien.

CONNECTED MIND’

Maandag 7 t/m 11 augustus 2017

Deelname aan deze speciale zomerweek is een cadeau voor jezelf en anderen en leert je:
Diepgaande (spirituele) kennis van de Universele Wetten
Bewust te worden hoe je ziekte in gezondheid kunt veranderen
Je intuïtie te ontwikkelen

Data: 7 t/m 11 augustus 2017
Lestijden: 10.00—16.30 uur,
zodat je ook nog van een heerlijke zomer- avond kunt genieten.
Bijdrage: € 350,00 incl. uitvoerig lesmateriaal
Trainer: Carmen de Haan
Lees meer…….

Tip 5:

Knuffel meer! Wil je stress voorkomen? Verminderen?
Knuffel dan regelmatig! Hoezo? Tijdens lichamelijke aanraking komt het knuffelhormoon oxytocine vrij waardoor de aanmaak van adrenaline en cortisol wordt geremd. Bijkomend voordeel is dat je minder vatbaar bent voor infecties.

 

Internationale Science of Mind Conferentie HAPPY ME in Haarlem-Centrum.

vrijdag 15 t/m 17 september 2017

www.scienceofmindconferencenetherlands.com

simultaan vertaling Engels-Nederlands aanwezig!

Een sprankelend weekend met inspirerende lezingen en interactieve workshops. Voor een ieder die blij en positief in het leven wilt staan. Maak gebruik van de tips en ideeën die jou worden aangereikt door uitstekende sprekers, om jouw positieve energie te laten stralen. Laat de wereld zien welke talenten je hebt en haal alles uit jezelf. 
Er is ook ruimte voor ontspanning zoals Yoga, Tai Chi, meditatie of ontdek het mooie centrum van Haarlem met een stadswandeling.
Na dit weekend voel je je Happy en zeg je tegen jezelf “Happy Me”.

WELKOM BIJ DIT SPRANKELENDE WEEKEND! REGISTREER NU ……….(KLIK)

De Science of Mind is de filosofie die in de Praktijk gehanteerd wordt en tevens de studie die Louise Hay gevolgd heeft en die haar geïnspireerd heeft haar boeken te schrijven die wereldwijde bekendheid genieten: In de Science of Mind zijn de mooiste en meest waardevolle wijsheden uit alle tijden, uit alle geschriften en religies verwerkt, waaronder EEN CURSUS IN WONDEREN. Het is een verdere verdieping en zinvolle aanvulling op alles wat Vernieuwend Denken biedt. De Science of Mind verbindt, zowel mensen onderling als mens en natuur, zichtbaar en onzichtbaar, verdiept het bewustzijn, verbreedt de wijsheid, verrijkt het innerlijke en verspreidt het liefdevolle goede. De SOM som-meert je op een liefdevolle manier te zijn wie je werkelijk bent: een ‘HAPPY ME’.

 bieb

bieb2