header2

Nieuwsbrief september 2022

<!doctype html>

*|MC:SUBJECT|*

View this email in your browser

STILLE KRACHT
NIEUWSBRIEF MET 18 TIPS   


Ha [voornaam]!
 
Mijn moeder was vroeger het middelpunt van ons gezin. Zij was de bron waar we altijd graag weer terugkwamen. In goede en minder goede tijden. Dankzij haar onvoorwaardelijke liefde en aandacht voelden we verbinding. Dat was haar stille kracht.
Een middelpunt hebben, thuis of elders, is belangrijk en ook nodig: denk maar aan een stad of dorp. Zonder een middelpunt (stadhuis, een centraal park, dorps- of kerkplein) voelt het altijd een beetje ‘verloren’, kaal. Eigenlijk heeft alles een middelpunt nodig. Een land een regering of hoofdstad. Verenigingen een ‘clubhuis’  enzovoort. Herkenbaar?

Jij kunt een middelpunt zijn als je weet hoe je je stille kracht kunt inzetten. Dat je weet waar je voor leeft. Als je ontdekt dat dit extra attentie nodig heeft, is het de juiste tijd om jezelf, je huis, je leven, je werk met andere ogen te bekijken en er nieuwe of andere invulling aan te geven. Ontwikkel je stille kracht [voornaam]. Het is je zó gegund!
 
Hart-groet

Tip 1

In je kracht staan, van betekenis zijn, is uitgaan van wat je belangrijk vindt. Hiervoor is ‘mijmeren’ een uitstekende oefening. Neem iets wat je ter verbetering vatbaar vindt. Begin zoals bij een meditatie met ontspanning en maak je hoofd leeg.
En dan nu: waar gaat het om? Begin met de vraag: ‘als ik hier vrede mee heb, dan……’. Blijf deze zin herhalen en schrijf de woorden op die spontaan opkomen. Verrassend te ontdekken hoe belangrijk je bent!

Tip 2

Weten wie je bent, wat je stille kracht is, is niet iets mystieks, maar een kwestie van ervaring, acceptatie, eerlijkheid en compassie. Het is weten dat je klein en egoïstisch bent, hebzuchtig en boos, groot, creatief, teder en liefdevol. Als je dat weet en van dit alles kunt houden, ben je belangrijker dan je denkt.

Vrijdagavond 1 juli is er een nieuwe 
DE KRACHTCIRKEL
allemachtig prachtig!

 

Een samenkomst, met een bijzonder doel. Zo zou je elke 1e vrijdag van de maand kunnen noemen. Een aantal gewone mensen komt daar 1,5 uur bij elkaar en bespreken wie van hun familie, vrienden, kennissen, situatie o.i.d. extra liefde, genezing en voorspoed kan gebruiken. Als ons lijstje compleet en goed voelt, gaan we naar huis en sturen dan iedere avond heel veel liefde, heling en al wat wenselijk is naar deze persoon of situatie. Dit doen we al meer dan 20 jaar met veel enthousiasme en verbluffende resultaten! Lees verder…..

 
Wanneer
2 september
Tijd
van 19.30 – 21.00 uur
Locatie
Bij Carmen thuis,
Zaanenstraat 48 zw,
2022CR Haarlem
Bijdrage
€ 6,00
Aanmelden
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tip 3

Een prachtig, verbindend mens zijn kan als je bereid bent te werken aan die dingen die je niet meer wilt doen.
Bijvoorbeeld:

 • Niet meer wachten op het perfecte moment.
 • Niet meer piekeren over iets waar je geen invloed op hebt.
 • Niet meer zeuren.
 • Niet zo streng zijn voor jezelf als je iets verkeerd doet.

Je zult zien dat je je waardevoller gaat voelen als je bewuster wordt van je eigen gedrag en gedachten.

Tip 4

In een anti slipcursus leer je dat je je aandacht moet richten op waar je naartoe wilt en niet op waar je naartoe dreigt te gaan. Als je kijkt naar de richting waarheen je slipt, kom je niet uit de slip. Wil je van meer betekenis zijn voor …(?), kijk dan naar de mogelijkheden die er zijn en geeft richting aan. Als je je verlangen toelaat, kom je vanzelf los van denkbeeldige beperkingen.

4 SEPTEMBER IS:

Bezinning & bezieling
 

Een zondagochtendmoment voor JeZelf

Diep in ons hart verlangen we allemaal naar innerlijke leiding, wéten wat we zouden kunnen doen en ook hoe we dat kunnen doen. Een moment van bezinning en bezieling. Lees verder……

Anderhalf uur waarin:
 • Stilte of meditatie
 • Verwoorden waar je naar verlangt
 • Uitleg affirmatief gebed (vernieuwend en eigentijds)
 • Het resultaat opschrijven om thuis mee te oefenen
Wanneer
Zondag 4 september
Locatie
thuis bij Carmen:
Zaanenstraat 48 zw,
2022 CR Haarlem
Bijdrage
€ 6,50 inclusief koffie, thee, schrijfgerei
Aanmelden
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch/
whatsapp 06 21216801
Tip 5

Een verbindende rol innemen, gaat niet vanzelf. Je zult er iets voor moeten doen. Bijvoorbeeld door je behoefte aan afhankelijkheid op te geven. Daar zit vaak de uitdaging en tevens de oplossing. De mensen en dingen om jou heen compenseren vaak datgene wat jij in jouw fundament mist. Hou er mee op jouw welzijn afhankelijk te maken van dingen buiten je. Jij gaat over jouw leven en wie of wat er in jouw leven komt levert hier een alleen een bijdrage aan. Reuze fijn als dat een prettige bijdrage is, maar het moet geen voorwaarde zijn. Ook vervelende dingen horen erbij.

Tip 6

Ken jezelf. Hoe meer liefde en acceptatie je voor jezelf voelt, hoe meer je innerlijke kracht geactiveerd wordt. Ga eens na hoe jij beslissingen neemt, wat je drijfveer is. Handel je vanuit een innerlijk weten, of omdat je denkt dat het van je wordt verwacht. Als hier nog aan te sleutelen is richt je hier dan op. Je grootste overwinning is niet dat je nooit faalt, maar dat je weer opstaat als je bent gestruikeld. Ook met struikelen kom je vooruit.

INSPIRATIEMIDDAG ZONDAG 18 september

Inspiratie opdoen, ‘aha’ momenten ervaren, nadenken……. Hiervoor is de INSPIRATIEMIDDAG

THEMA: DE ORDE VAN WEEFSTERS

Leven is als weven

De Orde van Weefsters is een Nederlandse vereniging van vrouwen die zich ten doel stellen hun leven meer inhoud en zin te geven naar analogie van de vrijmetselarij. Weefsters zijn zich bewust van een verbondenheid met elkaar en met de medemens. Deze verbondenheid komt voort uit de gedachte dat alle mensen een kern hebben die in verbinding staat met dezelfde Bron, een beginsel dat mens en mensheid overstijgt. Los van hoe je dit beginsel zelf wilt inkleuren. Ontmoetingen met mensen kunnen hun inspireren. Ze kunnen je ook leren anders naar dingen te kijken. Na een introductie in de werkwijze van de Orde van Weefsters is er gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen op de manier zoals dat in een loge gebeurd.

Gastspreeksters:
Nanne Doets en Delia Hofman
www.ordevanweefsters.nl

Wanneer
zondag 18 september
Tijd
14.00 – 17.00 uur
Waar
Verhalenhuis
Van Egmondstraat 7
2024 XL Haarlem
Bijdrage
€ 25,00 incl. koffie/thee/drankje
Aanmelden 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Tip 7


Kracht is net als liefde innig verbonden met vrijheid: het laat zich niet dwingen, kopen of construeren. Kracht verschijnt als je de voorwaarden ervoor schept.Belangrijke voorwaarden zijn: wezenlijke verbondenheid met je naasten, de moed om echt open te staan, om je hart te openen voor een ander. Wanneer je je van binnen blij en rijk voelt, merk je dat je iets wilt geven aan een ander of aan het leven zelf. 

Tip 8

Geef eens advies aan je toekomstige ik. Hoe ouder je wordt, hoe meer je jezelf leert kennen. Om in je kracht te blijven kan het je helpen om hierin advies te  krijgen van je toekomstige zelf. Stel jezelf eens voor dat je 10 jaar ouder bent en weet wat je dan weet. Als je je verplaatst in die toekomstige ik en je kijkt naar je  huidige ik, wat zou je jezelf dan adviseren?

WIL JE GRAAG een goede COACH OF TRAINER WORDEN IN DE

FILOSOFIE VAN LOUISE HAY,

MAAR……..
Je bent geen type voor groepslessen of of online lespakketten. Dan is PRIVÉLES een super fijne – en betaalbare mogelijkheid
 • Je lessen aangepast aan jouw niveau en tempo
 • De agenda bepalen we samen en je kunt altijd van dagdeel of lestijd wisselen
 • Je leert intensiever, dus sneller en je kan al je persoonlijke vragen stellen, optimale focus!
 • Na afronding ontvang je een certificaat en vermelding op de website van gecertificeerde coaches.
Met mijn 35 jaar ervaring in lesgeven in deze filosofie is het een leefstijl geworden die schrijfster Louise Hay zelf heel treffend in een van haar boeken verwoordt:
" Ik genees niemand. Ik ben geen genezeres. Ik zie mezelf als een richtingaanwijzer in de ontdekkingsreis naar jezelf. Door mensen te leren van zichzelf te houden, creëer ik een veilige ruimte. Ik ben iemand die mensen steunt, en help mensen zélf de leiding te nemen. Ik help blokkades uit de weg te ruimen, zodat ze in alle omstandigheden van zichzelf kunnen houden. Dit betekent niet dat we nooit meer problemen hebben, maar het verschil is de manier waarop we met een probleem omgaan". 
Lees verder….

Locatie
Zaanenstraat 48 zw,
2022 CR Haarlem
Trainer
Carmen de Haan
Bijdrage
€ 75,00  per les van 2,5 uur
Deelname
na persoonlijk overleg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Tip 9

Het leven zit vol uitnodigingen om te groeien. Elke dag komen er kansen op je af. Alleen zie en hoor je ze niet altijd. Zet je zintuigen in om je eigen gedrag en dat van anderen te gaan observeren. Zo leer je patronen herkennen, in jezelf en in anderen. Je leert door te kijken, door te luisteren naar anderen, door jezelf in de  gaten te houden in verschillende omstandigheden, door anderen die sterk zijn in iets waarin jij zelf ook sterk in wilt worden, gade te slaan en door hun manier van zijn en van doen in je op te nemen.

Tip 10

Word je eigen coach! Discipline is een middel naar een leven vol betekenis. Weet je welke goede gewoontes je eigenlijk zou willen ontwikkelen? Word je eigen coach, een beetje streng zijn voor jezelf kan geen kwaad. Je zult voldoening vinden dat je je doel behaald hebt en niet alleen jij plukt hier de vruchten van.

Tip 11

Blijf trouw aan jezelf, in plaats van te willen voldoen aan de verwachtingen van anderen.
Tip 12

Kracht heeft ook te maken met een gezond evenwicht ontwikkelen tussen geven en ontvangen, tussen autonoom zijn en verbonden zijn. Het heeft alles te maken met hoe we met onszelf omgaan in relatie tot de ander. Evenwicht in deze zaken geeft een gezond zelfbeeld, waardoor kracht zich kan ontwikkelen. 

Zaterdag 24 september is de korte workshop:

HO’OPONOPONO

een bijzondere manier van verzoening en vergeving

Zoek je naar een eenvoudige, liefdevolle en vreedzame manier om jezelf en de ander te vergeven? Kom dan kennismaken met de eeuwenoude Hawaïaanse helingsmanier met de grappige naam: Ho’oponopono.
Lees meer…..

Tijd
14.00 – 16.30 uur
Locatie
Praktijk voor Communicatie
Centrum voor Innerlijke Vrede
Zaanenstraat 48 zw
2022 CR Haarlem
Trainer
Carmen de Haan
Bijdrage
€ 30,00, inclusief lesmateriaal
Aanmelden
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tip 13

Neem je zelfkritiek niet zo serieus. De vragen van Rumi kunnen hierbij helpen:

 1. Is dat waar?
 2. Is het nodig?
 3. In het vriendelijk?

Meestal is het antwoord ‘nee’. Neem dat serieus!
Tip 14

Er zijn 4 sleutels die leiden naar authenticiteit (innerlijke kracht):

 1. Je bent bewust van je sterke en je zwakke kanten.
 2. Je kunt jezelf objectief bekijken bij alle informatie die je over jezelf zegt.
 3. Je doet wie je bent.
 4. Je durft jezelf te laten zien in de relaties met anderen. 

De Tarot bij Carmen

geeft je antwoorden op levensvragen. De vakkundige uitleg die je krijgt is duidelijk, helder en van iedere vorm van ‘zweverigheid’ ontdaan. Er vormt zich een no-nonsens advies.
Lees meer...

Boek een consult
via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
of telefonisch: 023-5261144
of 06-21216801
Locatie
Zaanenstraat 48
2022CR Haarlem
Tijdsduur
± één uur, mogelijk kleine uitloop
Bijdrage
35 euro

Tip 15

Besef dat er een oorzaak en een gevolg is. Als krachtig middelpunt ontwikkel je acties en deze hebben gevolgen. Zowel positieve als negatieve. Wees niet bang voor verandering. Verwelkom veranderingen en wees flexibel, begrijp dat verandering nu eenmaal onvermijdelijk is. Zie mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden en pas je aan. 
Tip 16

Jij zit vol capaciteiten en je hebt er zelfs een unieke verzameling van. Jij bent uniek. Je trekt altijd naar die activiteiten die aansluiten bij je capaciteiten als je goed naar jezelf luistert. Werk kiezen dat aansluit bij je mogelijkheden. Een hobby kiezen waar je in opgaat. Dingen doen die je graag doet. Ben je iemand die graag in de stilte vertoeft of juist een fuifnummer? Hou je van afwisseling? Of ben je liever langere tijd met hetzelfde bezig? Wat doet jou deugd? Hoe beter je jezelf leert kennen, hoe meer je je daarop kunt afstemmen. Je wordt er niet alleen zelf gelukkiger van. Je inspireert ook anderen om hetzelfde te doen.

PRIVÉ GESPREKKEN

Wil je graag een steuntje in de rug? Dan kan dat altijd met privé gesprek. Als je eerst wilt weten of de filosofie die ik uitdraag geschikt is voor jouw situatie, kun je dit het beste eerst telefonisch afstemmen. Je krijgt altijd een eerlijk antwoord.

Locatie
Zaanenstraat 48, 2022 CR Haarlem
Bijdrage
€ 65,00 per gesprek van een uur met eventuele uitloop.
Informatie
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
023-5261144 of 06-21216801Tip 17

Wees geen eiland. Je hoeft het niet alleen te doen. Het zit in onze natuur om ons met andere mensen in relatie te verbinden. Elk mens heeft behoefte aan ontmoeting met anderen waar hij begrip vindt, herkenning, connectie, steun, liefde, aandacht, bevestiging, aanmoediging… Zoek mensen op die ‘uit dezelfde klei gemaakt zijn’. Mensen met wie het ‘klikt’.

Tip 18

Accepteer de realiteit. Je vertrekt vanuit waar je nu staat in je leven. Mooi of lelijk, leuk of niet, zo is het. Accepteer die realiteit en verander beetje bij beetje de dingen die nu al kunnen. Vind je het moeilijk om te aanvaarden? Aanvaard dan dat je dit moeilijk vindt… Bouw je leven op met de nodige realiteitszin.

PRIVACY BELEID 

Wij gaan uiterst zorgvuldig met je gegevens om: jouw privacy is veilig bij ons. 
Deze registratie is alleen bestemd voor de nieuwsbrief.

Praktijk voor Communicatie
Centrum voor Innerlijke Vrede
Zaanenstraat 48 zw 
2022 CR Haarlem

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 023- 5261144 of 06 - 21216801 
Voor de agenda met onze activiteiten zie: www.carmendehaan.nl
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, Alle rechten voorbehouden.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Wilt u wijzigen hoe u deze e-mails ontvangt?
You can
update uw voorkeuren or Uitschrijven van deze lijst.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*