header2

PRACTITIONERSOPLEIDING LOUISE HAY FILOSOFIE

WIL JE GRAAG een goede COACH OF TRAINER WORDEN IN DE FILOSOFIE VAN LOUISE HAY,
MAAR……..

Start: eind september op de vrijdagmiddag

Je bent geen type voor groepslessen of online lespakketten. Dan is PRIVÉLES een super fijne – en betaalbare mogelijkheid

 • Je lessen aangepast aan jouw niveau en tempo
 • De agenda bepalen we samen en je kunt altijd van dagdeel of lestijd wisselen
 • Je leert intensiever, dus sneller en je kan al je persoonlijke vragen stellen, optimale focus!
 • Je kunt starten na gezamenlijk overleg


Met mijn 35 jaar ervaring in lesgeven in deze Filosofie is het een leefstijl geworden die schrijfster Louise Hay zelf heel treffend in een van haar boeken verwoordt:
"Ik genees niemand. Ik ben geen genezeres. Ik zie mezelf als een richtingaanwijzer in de ontdekkingsreis naar jezelf. Door mensen te leren van zichzelf te houden, creëer ik een veilige ruimte. Ik ben iemand die mensen steunt, en help mensen zélf de leiding te nemen. Ik help blokkades uit de weg te ruimen, zodat ze in alle omstandigheden van zichzelf kunnen houden.
Dit betekent niet dat we nooit meer problemen hebben, maar het verschil is de manier waarop we met een probleem omgaan".

AANDACHTSPUNTEN

HET LEERSYSTEEM: IN HET (VEILIGE) DIEPE SPRINGEN

Al vrij snel na het begin van de training, zorg je ervoor dat je een paar mensen hebt waarmee je het geleerde kunt oefenen. Dit kunnen mensen zijn uit je vriendenkring, maar misschien vind je het wel leuk om aan een groepje onbekende mensen les te geven. De ervaring leert namelijk dat je sneller de lesstof in je eigen leven integreert als je het aan een ander kunt uitleggen. Zo wordt elke les is een avontuur op zich en leer je stap voor stap de filosofie over te dragen. Je laat zien waar je voor staat. Daarnaast kun je steeds beter hulp aan mensen met mentale, emotionele en fysieke problemen geven. Je begrijpt dat gedachten en emoties de grondslag vormen van de nodige uitdagingen in het leven.

EEN SPEELSE AANPAK:

Er wordt op een stimulerende, nieuwsgierig-prikkelende manier lesgegeven. Zo wordt er onder andere gewerkt met uittreksels van verschillende boeken. Het doel is om je zoveel mogelijk invalshoeken en inzichten te geven. Door de korte theoretische presentaties, demonstraties, het individueel en groepsgewijs oefenen én het duidelijke lesmateriaal leer je in te spelen op je eigen behoeften en die van je oefenpersonen.

LUISTERVAARDIGHEDEN:

Tijdens de training leer je actief te luisteren. ‘Actief luisteren’ is een bepaalde vorm van luisteren waarbij je jezelf in de ander verplaatst. Je controleert of je begrijpt wat de ander werkelijk bedoelt. Om de gevoelens en ervaringen van iemand te begrijpen, is het nodig je in zijn/haar persoonlijke gemoedstoestand te verplaatsen. Het is voor jou immers onmogelijk om de andere persoon te zijn. Het beste wat je kunt doen is daarom, proberen, te begrijpen wat de ander bedoelt én voelt. Tot slot prikkel je óók de ander tot praten.

TAAL ALS INSTRUMENT:

Woorden kunnen muren zijn, maar ook bruggen vormen. We generaliseren, passen weglatingen toe en vervormen. Op zich is dit ‘n natuurlijk proces maar hierdoor kan taal ook verwarrend worden. Je kunt jezelf en anderen makkelijk op een verkeerd been zetten door betekenissen van woorden onzuiver te interpreteren. In de training leer je je 'voelsprieten' te gebruiken.

STROOMTAAL® ALS VERFIJNING IN COMMUNICATIE:

Door de hele training heen raak je vertrouwd met Stroomtaal. Stroomtaal is een vernieuwende manier van praten, denken, voelen én doen. Het geeft je plezier en ruimte en motiveert je om het beste uit jezelf te halen. Het beoefenen van een Stroomtaalhouding is eenvoudig aan te leren en vooral heel leuk om te doen! Hoe meer je Stroomtaal gebruikt, hoe meer je zorgt voor een rustgevende en harmonieuze samenleving. Daarnaast werkt Stroomtaal zó stimulerend dat je er heel vrolijk van wordt.

KENNIS OVERDRAGEN KUN JE LEREN:

Heb je als doel om de kennis uit deze training te verspreiden?
Zo ja, dan zit je goed! Er wordt bij deze leermethode niet voor niets veel aandacht aan het didactische niveau, je eigen presentatie en je eigen inbreng gegeven. Zo leer je goed om te gaan met emoties van jezelf en van je deelnemers.

WAT DE OPLEIDING JE PERSOONLIJK BIEDT:

Zoals eerder vermeld, staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Je leert

 • Je eigen omstandigheden te optimaliseren.
 • Waardering en liefde voor jezelf. Oude belemmerende overtuigingen om te zetten in overtuigingen, die gebaseerd zijn op groei en vertrouwen.
 • Naar je intuïtie te luisteren.
 • Nieuwe mogelijkheden en doelen voor jezelf te ontdekken.
 • Spiritueel bewustzijn te ervaren.
 • Luistervaardigheden aan te scherpen en verder te ontwikkelen.
 • Een groot empathisch vermogen te ontwikkelen.
 • Je Stroomtaal® eigen te maken waardoor je meer tijd en ruimte in je leven ervaart.

De training wordt afgerond met een certificaat en – indien gewenst - een vermelding op de website www.cursusleiderslouisehay.nl als zelfstandig coach. Deze website wordt ook vermeld in alle uitgaven van de Louise Hay boeken dat meteen een prima stimulans is als je professioneel te werk wilt gaan!.
Spreekt dit je allemaal aan dan ben je een ideale deelnemer voor deze opleiding!

Wanneer : bepalen we samen
Locatie : Zaanenstraat 48 zw, 2022 CR Haarlem
Trainer : Carmen de Haan
Bijdrage : € 75,00 per les van ± 2,5 uur
Deelname : maximaal 3 deelnemers
Aanmelden na persoonlijke intake Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.