header2

Nieuwsbrief januari 2023

<!doctype html>

*|MC:SUBJECT|*

View this email in your browser
 

HET VLINDER EFFECT
Hoe iets kleins tot iets groots kan leiden.   


Ha [voornaam]!
 
‘Vrolijke jas’, zei iemand die mij passeerde op het fietspad, kijkend naar mijn kleurrijke winterjas die ik onlangs – lekker afgeprijsd – had gekocht. Het was inderdaad een leuke en vooral warme jas, bestand tegen regen en koude wind. Ik was daar ook blij mee en helemaal leuk als iemand dit opmerkt en uitspreekt. Krijg je zomaar al fietsend een compliment, wat maakte dat ik nog opgewekter doortrapte. Het deed mij denken aan wat ik laatst las over het vlindereffect, ik voelde mij blij: zou dit nu zo ook doorwerken op mij? Het vlindereffect is een metafoor afkomstig van de Amerikaanse wiskundige en meteoroloog Edward Lorenz. Het ‘vlindereffect’ legt uit dat een kleine verandering zich kan ontwikkelen tot groot effect. Dit kan in negatieve en ook zeker in positieve zin. In het geval van het compliment wat ik kreeg merk ik nu dat als ik fiets met mijn kleurrijke jas, steeds weer moet denken aan de opmerking ‘vrolijke jas’. Ook hier zie je wat het effect is van zo’n positieve opmerking. Het brengt iets ‘groters’ teweeg. Wie weet wat jij met het vlindereffect gaat doen. Het inspireert in ieder geval en geeft je zo’n goed gevoel!. Dat is precies nou wat ik je zo gun [voornaam] !
 
Hart-groet


Tip 1

Positiviteit: daar komt méér van! Een mooi voorbeeld van hoe een kleine actie tot veel meer geluk kan leiden is een keer meedoen aan een lachworkshop. De eerste keer lachen voelt een beetje raar en onwennig. Maar voor je het weet kun je niet meer stoppen en lig je al schaterlachend helemaal dubbel. Een neveneffect is dat het nog lang daarna doorwerkt in je dagelijkse leven. Je lacht sneller, spontaner en wordt aanstekelijker voor anderen. Dat is een voorbeeld van wat ze ‘het vlindereffect’ noemen.

Zaterdag 14 januari is de workshop:

HO’OPONOPONO

een bijzondere manier van verzoening en vergeving

Zoek je naar een eenvoudige, liefdevolle en vreedzame manier om jezelf en de ander te vergeven? Kom dan kennismaken met de eeuwenoude Hawaïaanse helingsmanier met de naam: Ho’oponopono.
Lees meer…..

Tijd
14.00 – 17.00 uur
Locatie
Praktijk voor Communicatie
Centrum voor Innerlijke Vrede
Zaanenstraat 48 zw
2022 CR Haarlem
Trainer
Carmen de Haan
Bijdrage
€ 35,00, inclusief lesmateriaal
Aanmelden
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tip 2

Het vlinder effect duidt op een fenomeen uit de chaostheorie dat stelt dat een kleine wijziging in de begincondities van een dynamisch systeem grote effecten kan hebben op de langere termijn. Stel, je rijdt in je auto en moet ineens hard op de rem staan voor een overstekende scooter. Je geeft een reactie die ontstaat vanuit schrik en boosheid. De scooterrijder geeft ook een boze reactie terug. Als je thuis komt probeer je je frustraties binnen te houden, maar je partner merkt dat en zegt er iets van. Je geeft een venijnige sneer. En zo hebben we de poppen aan het dansen. Hoe zou het zijn als je jezelf eerder tot de orde roept en een opgeluchte reactie geeft? 

Zaterdagmiddag 28 januari is de workshop

LOSLATEN

Loslaten, makkelijker gezegd dan gedaan. Je wilt zó graag bij je houden waar je vertrouwd mee bent. Dit veroorzaakt vroeg of laat spanningen. In deze workshop geen droge theorieën, maar veel oefeningen met o.a. de Sedona methode. Je krijgt zo een schat aan vaardigheden waar je wat aan hebt. Lees verder….
 
Wanneer
zaterdag 28 januari 2023
Tijd
van 14.00 – 17.00 uur
Locatie
Carmen de Haan
 Zaanenstraat 48 zw
 2022 CR Haarlem
Trainer
Carmen de Haan
Bijdrage
€ 35,00, inclusief lesmateriaal
Aanmelden 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Tip 3

Klaag niet over de staat van de wereld.Stroop je mouwen op en ga aan de slag. Wees het voorbeeld, wees de vlinder. Wees de steen in het water die het wateroppervlak ontregelt. Jouw acties, groot en klein, hebben invloed op alles wat is. Soms bereik je veel, soms bereik je weinig. Soms bereik je ogenschijnlijk weinig, maar heb je veel veroorzaakt. Je zult nooit weten hoe groot jouw invloed is geweest, maar je weet dat je invloed hebt gehad.

Wij bepalen samen hoe de toekomst eruit zal zien. Plant de juiste zaadjes, sla met je vleugels en veroorzaak een golf van vooruitgang in de wereld.

De Tarot bij Carmen

geeft je antwoorden op levensvragen. De vakkundige uitleg die je krijgt is duidelijk, helder en van iedere vorm van ‘zweverigheid’ ontdaan. Er vormt zich een no-nonsens advies.
Lees meer...

Boek een consult
via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
of telefonisch: 023-5261144
of 06-21216801
Locatie
Zaanenstraat 48
2022CR Haarlem
Tijdsduur
± één uur, mogelijk kleine uitloop
Bijdrage
35 euroTip 4

De beweging van een vlinder is stil en voorzichtig. Het doet er niet zoveel toe, zou je denken. Wanneer je een rustige en weldoordachte beweging maakt, heeft dat effect. Bijvoorbeeld iets doen wat je eerst niet durfde: verborgen onrecht aan het licht brengen; oprecht gemeend een vriendelijk woord spreken, onbaatzuchtig een goede daad doen; een verwachting doorbreken met een tegengestelde actie. In chaotische situaties zijn dit kleine keuzes met groot effect. Juist wanneer je denkt dat het toch niet zoveel uit maakt, doet dat het juist wel. Onderschat je stille kracht van het vlindereffect niet.

WIL JE GRAAG een goede COACH OF TRAINER WORDEN IN DE

FILOSOFIE VAN LOUISE HAY,

MAAR……..
Je bent geen type voor groepslessen of of online lespakketten. Dan is PRIVÉLES een super fijne – en betaalbare mogelijkheid
  • Je lessen aangepast aan jouw niveau en tempo
  • De agenda bepalen we samen en je kunt altijd van dagdeel of lestijd wisselen
  • Je leert intensiever, dus sneller en je kan al je persoonlijke vragen stellen, optimale focus!
  • Na afronding ontvang je een certificaat en vermelding op de website van gecertificeerde coaches.
Met mijn 35 jaar ervaring in lesgeven in deze filosofie is het een leefstijl geworden die schrijfster Louise Hay zelf heel treffend in een van haar boeken verwoordt:
" Ik genees niemand. Ik ben geen genezeres. Ik zie mezelf als een richtingaanwijzer in de ontdekkingsreis naar jezelf. Door mensen te leren van zichzelf te houden, creëer ik een veilige ruimte. Ik ben iemand die mensen steunt, en help mensen zélf de leiding te nemen. Ik help blokkades uit de weg te ruimen, zodat ze in alle omstandigheden van zichzelf kunnen houden. Dit betekent niet dat we nooit meer problemen hebben, maar het verschil is de manier waarop we met een probleem omgaan". 
Lees verder….

Locatie
Zaanenstraat 48 zw,
2022 CR Haarlem
Trainer
Carmen de Haan
Bijdrage
€ 75,00  per les van 2,5 uur
Deelname
na persoonlijk overleg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Tip 5

Het vlindereffect activeren? Dat begint in je eigen straat, wijk of dorp. Dit geeft uiteindelijk een groot effect op de rest van de stad en het land. Doe niet zomaar iets als het niet echt uit je hart komt. Doe de dingen die daadwerkelijk aanzetten tot……….. Heeft iemand een verschil gemaakt in je leven? Schrijf een brief/mail om het die persoon te laten weten. Of bedank iemand bijvoorbeeld met de zin: ‘Ik wilde je gewoon bedanken dat je zo'n goede vriend bent.' 

Iedere 1e vrijdag van de maand is er voor iedereen die iets goed wil doen de:

DE KRACHTCIRKEL

Eén keer in de maand 1 ½ uur samenkomen met een bijzonder doel. Met elkaar bespreken we wie van onze geliefden, vrienden, kennissen en situaties die wel wat voorspoed kan gebruiken. Als ons lijstje compleet en goed voelt, ga je hier thuis mee aan het werk. Simpel, effectief en met verbluffende resultaten! Lees verder…..
 
Wanneer
1e vrijdag van de maand
Tijd
van 19.30 – 21.00 uur
Locatie
Bij Carmen thuis,
Zaanenstraat 48 zw,
2022CR Haarlem
Bijdrage
€ 6,00
informatie
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tip 6

Iedere gedachte, ieder woord en iedere actie van jou geeft gevolgen en meestal heb je hier geen flauw benul van de impact die zal hebben. Hoe kun je deze theorie inzetten om de wereld stap voor stap te verbeteren? Hoe kun jij eigenhandig de toekomst bijsturen? Stop met energie te steken in je eigen problemen. Bekijk je probleem in de context van je hele leven. Vraag jezelf af: hoe belangrijk is dit probleem als ik naar het geheel kijk? Wat zal dit over 10 jaar nog uitmaken? Laten we zeggen dat je teleurgesteld bent in je goed bedoelde actie in je buurt, maar dit is toch niet het einde van de wereld. De sleutel is ‘m het probleem te zien zoals het is, en niet toe te staan dat het je denken een hele dag, week of maand beïnvloedt.  .

Tip 7

Denk de goede kant op en reset je gedachten. Jij bepaalt en programmeert je gedachten, het is niet andersom. En weet dat angst gevoed wordt door wantrouwen en stopt met liefde, zachtheid en vertrouwen. Wie liefde voor zichzelf voelt, kent geen angst, maar heeft vertrouwen dat het hoe dan ook goed komt. Ga niet in gevecht met je angstgedachten door ze weg te stoppen. Elke keer als je jezelf betrapt op angstige toekomstgedachten zeg je tegen jezelf: STOP! Daarna herhaal je de zin die je vertrouwen geeft bijvoorbeeld: ik kan alles, ik vertrouw op mijn innerlijke kracht en wijsheid.

PRIVÉ GESPREKKEN

Wil je graag een steuntje in de rug? Dan kan dat altijd met privé gesprek. Als je eerst wilt weten of de filosofie die ik uitdraag geschikt is voor jouw situatie, kun je dit het beste eerst telefonisch afstemmen. Je krijgt altijd een eerlijk antwoord.

Locatie
Zaanenstraat 48, 2022 CR Haarlem
Bijdrage
€ 65,00 per gesprek van een uur met eventuele uitloop.
Informatie
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
023-5261144 of 06-21216801Tip 8

Nog een nadenkertje: je bént niet je gedachten, je hébt ze. Het is net als met schoenen: je bent niet je schoenen, je hebt ze. En die kun je ook vervangen voor andere exemplaren. Als iemand zegt: denk níet aan een gele citroen. Eén keer raden waar je dan aan denkt? Precies, aan een citroen! Met je gedachten stuur je je focus. ‘Als ik maar niet zonder werk kom’ wordt dan bijvoorbeeld: ‘Ik heb een
fantastische baan, waar ik in alle opzichten gewaardeerd word’. Maak het plaatje compleet en zíe en belééf hoe je aan het werk bent en plezier hebt. Leven zonder angst en met vertrouwen dat het leven je zoveel mooie dingen te bieden heeft, is echt leven!

PRIVACY BELEID 

Wij gaan uiterst zorgvuldig met je gegevens om: jouw privacy is veilig bij ons. 
Deze registratie is alleen bestemd voor de nieuwsbrief.

Praktijk voor Communicatie
Centrum voor Innerlijke Vrede
Zaanenstraat 48 zw 
2022 CR Haarlem

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 023- 5261144 of 06 - 21216801 
Voor de agenda met onze activiteiten zie: www.carmendehaan.nl
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, Alle rechten voorbehouden.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Wilt u wijzigen hoe u deze e-mails ontvangt?
You can
update uw voorkeuren or Uitschrijven van deze lijst.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*