• Slide1
  • Slide2
  • Slide3
  • Slide4
  • Slide5

The Work© van Byron Katie

3 boeiende middagen:
vrijdag 3 + zaterdag 4 juli
+ afrondingsmiddag vrijdag 10 juli

PILOT PROJECT
BEVRIJD JEZELF
VAN OORDELEN!!

i.v.m. Corona slechts 4 plaatsen!


‘The Work’ van Byron Katie gaat over de manier waarop we doorgaans denken, hoe we met onze oordelende gedachten en overtuigingen onze gemoedsrust verstoren. We lijden allemaal als we oordelen. Het maakt ons van streek, boos, beschuldigend, zorgt voor verwijdering en een continue ‘malen’. ‘The Work’ van Byron Katie© is een unieke methode om je gedachten op waarheid te onderzoeken. Op het eerste gezicht met niet meer dan een paar simpele vragen, maar  deze wijzen je dan ook trefzeker de weg naar binnen. De situatie zal niet veranderen, maar jouw manier van denken verandert. Kan je je voorstellen hoe het zou zijn als je je (goedbedoelde) oordelen niet meer nodig hebt?

Locatie Praktijk, Santpoort-Noord
Tijden

14.00 uur – 16.30 uur
(tussen de 2e en de 3e middag zit ruimte voor het maken van thuisopdrachten)

Trainer Carmen de Haan
Bijdrage      € 165,00 inclusief lesmateriaal

BOEK-BINDING "De zin van het leven"

Samen met anderen hetzelfde boek lezen verbindt. Iedereen leest hetzelfde boek door een andere ‘leesbril’, waardoor iedereen er andere lessen, inzichten en/of waardevolle wijsheden uithaalt. Door datgene wat je gelezen hebt te delen met anderen, kom je tot nieuwe inzichten en ga je rijker naar huis.
Houd jij ook zo van lezen?
Vind jij het ook zo boeiend om over een boek te praten met anderen?

Kom dan naar de BOEK-BINDING. Een combinatie van een boekenkring en samenzijn met gelijkgestemden. Eén keer in de 2 maanden stellen wij een boek centraal en komen we bij elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee. We bespreken wat we gelezen hebben en wat we er voor onszelf uitgehaald hebben. We kunnen elkaar helpen dingen te verduidelijken of gewoon je ervaring met het boek delen.

image004Woensdag 6 mei 2020 staat het boek “De zin van het leven” van Fokke Obbema centraal.
“De zin van het leven” is een boek vol inspirerende antwoorden op vragen die we ons allemaal wel eens stellen, maar zelden expliciet beantwoorden. De ervaring van een hartstilstand riep bij Obbema zelf zeer grote levensvragen op, wat resulteerde in “de beste interviewserie van 2018.

Informatie

De bijeenkomsten zijn op woensdagochtend.
Tijd : van 10.00 uur tot 12:30 uur
Locatie : Praktijk voor Communicatie,
Centrum voor Innerlijke Vrede,
Hagelingerweg 74 te Santpoort-Noord.
Bijdrage: € 6,50 p.p.

Informatie over Tineke Wolken

Tineke Wolken is een collega van Carmen de Haan. Zij geeft in de Praktijk de basiscursus Vernieuwend Denken en individuele begeleiding.

Aanmelden kan via Tineke: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de Praktijk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WORKSHOP LEKKER BUITEN DE LIJNTJES KLEUREN!

woensdag 13 mei

Wil je eens buiten de lijntjes kleuren? Kom dan ervaren wat creativiteit voor jou kan betekenen. Vanuit meditatie ga je weer spelen en laat je je fantasie de vrije loop. Door afbeeldingen uit te scheuren en te kleuren en plakken komen de prachtigste werken te voorschijn! Je zult verbaasd zijn hoeveel plezier je hieraan beleefd. Je innerlijke wereld wil naar buiten. Laat het maar gebeuren. Niets is gek!

Praktische informatie:

diane tjoelkerDatum: woensdag 13 mei
Tijd: 19.30 uur—22.00 uur
Locatie: Praktijk voor Communicatie
Centrum voor Innerlijke Vrede Hagelingerweg 74 Santpoort-Noord
Presentatie: Diana Tjoelker
Bijdrage: € 15,00 inclusief materiaal
Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.carmendehaan.nl

Ho'oponopono

Een bijzondere manier van verzoening en vergeving!

Zoek je naar een eenvoudige, liefdevolle en vreedzame manier om te vergeven?
Kom dan kennismaken met de eeuwenoude Hawaïaanse helingsmanier met de grappige naam: Ho’oponopono. Huh, wat betekent dat?
Ho’oponopono betekent: ‘dingen goed maken' of 'een fout of storing rechtzetten'. Dit doe je door middel van het opzeggen van vier zinnetjes:
Ik hou van jou > het spijt me > vergeef me alsjeblieft >dank je wel.
Deze vier simpele zinnetjes vormen de sleutels om pijn, angst, verdriet, teleurstelling en andere nare gevoelens los te laten. We vervangen de ongewenste emoties door veilige gevoelens van troost, begrip en vrede!
Ho’oponopono gaat er van uit dat jij 100% verantwoordelijk bent voor elke situatie in jouw leven. Zodra jij je bewust wordt van een ongewenste situatie, ben jij aan zet om deze te veranderen. Overigens moet 'verantwoordelijk' niet met ‘schuldig' worden verward. We hebben het helemaal niet over goed of kwaad, maar over een situatie die door jou kan worden rechtgezet!

Informatie

Datum: Zaterdagmiddag 21 november 2020
Tijd: van 14.00 – 16.30 uur
Locatie: Praktijk voor Communicatie,
Centrum voor Innerlijke Vrede,
Hagelingerweg 74, 2071 CK Santpoort-Noord
Trainer: Carmen de Haan
Bijdrage: € 35,00 inclusief duidelijk lesmateriaal!
Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 0f: 023-5261144

SAMEN@WOENSDAGAVOND

………………….Kom jij ook ?

samen woendagavond

Wanneer heb je voor het laatst iets gedaan waar je blij van wordt?

Betrap je jezelf er op dat je veel tijd kwijt bent met jongleren? Vraag je jezelf af of je je tijd anders kunt inrichten?
Op onze samenzijn-avonden willen wij jullie graag tools aanreiken om de kracht van de communicatie met jezelf te ervaren.
Door te delen met elkaar vind je (h)erkenning en kunnen er nieuwe inzichten ontstaan. Je mag inbrengen wat je wilt, alleen luisteren naar de ander is ook prima.
We beginnen de avond met een korte meditatie en/of muziek. We bieden inspirerende lesstof onder het genot van een heerlijke kop koffie of thee.

Data volgen z.s.m.
Bijdrage: € 8
Locatie: Praktijk voor Communicatie,
Hagelingerweg 74 te Santpoort-Noord
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.carmendehaan.nl

Je bent welkom! Aanmelden gewenst: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WORKSHOP SACRED CIRCLE

sacred circle dames

Sacred Circle is de naam voor onze avonden met onderwerpen uit de filosofie van de Science of Mind. Kennis van de Science of Mind is niet noodzakelijk wel een open mind. Sacred Circle avonden staan voor innerlijke groei! Een keer in de 2 maanden, komen we op een donderdagavond bij elkaar. We informeren en inspireren je door te filosoferen en mediteren over spirituele onderwerpen en oeroude wijsheden.

Altijd al nieuwsgierig geweest naar wat de inzichten van de Celestijnse Belofte kunnen betekenen voor jou en wat het Enneagram jou kan vertellen?
Dan is dit jouw kans om er meer van te weten te komen! Het zal je leven verrijken!
Als je alle avonden kunt komen ervaar je 9 prachtige opeenvolgende inzichten EN heb je kennis van alle 9 Enneagram typen. Per avond geef je je op, maar wel bijtijds! Vol is vol….

Op do 28 mei 2020 gaan we het uitgebreid hebben over het vierde inzicht uit het boek De Celestijnse Belofte: machtsstrijd EN over het vierde Enneagram type: de romanticus oftewel idealist en creatieveling!


Ga je met ons mee op pad? Wij willen samen met jou dit avontuur delen!
Per keer geef je je op, maar wel bijtijds! Vol is vol...

Pita en Karola
Waar: Praktijk Carmen
Wanneer: do 26 maart 2020
Tijd: 19:30 uur - 21:30 uur
Kosten: € 15,- per avond

Familie en Systeem opstellingen

Terug van weggeweest:

Familie en Systeem opstellingen

hoofd hart logo mediumSoms leef je onbewust het leven van iemand anders.
Je wordt bijvoorbeeld de moeder van je moeder, je draagt de last van iemand anders in de familie zonder dat je dat weet of wilt.
De familie opstelling helpt om inzicht te krijgen in de plek die we in de familie innemen.
Je krijgt op deze manier inzichten in welke rol je daarin speelt.
Hierbij wat voorbeelden: je ontdekt waarom je je vaak eenzaam of alleen voelt.
Of je voelt boosheid en weet niet waarom.
Ook kan het zijn dat praten en uiten van gevoelens vaak niet lukt, of loop je in je relatie elke keer tegen het zelfde patroon op.
Ook geweld of ruzie kunnen een invloed op je hebben zonder dat je beseft waar het vandaan komt. Dan is familie opstelling een mooi instrument om te kijken waar het allemaal vandaan komt en hoe je het liefdevol op een andere manier zou kunnen bekijken.

Volgende data : Volgen zo spoedig mogelijk.
Locatie : de Praktijk
Tijden : 19.30 – 22.00 uur
Leiding : Ina Oldewarris
Bijdrage : € 35,00
Aanmelden : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.hoofd-hart.nl


De praktijk isbewust haarlem