• Slide1
  • Slide2
  • Slide3
  • Slide4
  • Slide5

Ho'oponopono

Een bijzondere manier van verzoening en vergeving!

Zoek je naar een eenvoudige, liefdevolle en vreedzame manier om te vergeven?
Kom dan kennismaken met de eeuwenoude Hawaïaanse helingsmanier met de grappige naam: Ho’oponopono. Huh, wat betekent dat?
Ho’oponopono betekent: ‘dingen goed maken' of 'een fout of storing rechtzetten'. Dit doe je door middel van het opzeggen van vier zinnetjes:
Ik hou van jou > het spijt me > vergeef me alsjeblieft >dank je wel.
Deze vier simpele zinnetjes vormen de sleutels om pijn, angst, verdriet, teleurstelling en andere nare gevoelens los te laten. We vervangen de ongewenste emoties door veilige gevoelens van troost, begrip en vrede!
Ho’oponopono gaat er van uit dat jij 100% verantwoordelijk bent voor elke situatie in jouw leven. Zodra jij je bewust wordt van een ongewenste situatie, ben jij aan zet om deze te veranderen. Overigens moet 'verantwoordelijk' niet met ‘schuldig' worden verward. We hebben het helemaal niet over goed of kwaad, maar over een situatie die door jou kan worden rechtgezet!

Informatie

Datum: Volgt later in 2021
Tijd: van 14.00 – 16.30 uur
Locatie: Raadhuisstraat 11, 2022 DK Haarlem-Noord
Trainer: Carmen de Haan
Bijdrage: € 35,00 inclusief duidelijk lesmateriaal!
Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of: 023-5261144

12 december Inspiratiemiddag met gastdocente Marlys Stradmeijer

Marlys foto 2Thema: DE KUNST VAN HET STRALEN

Stralen van binnen uit. Is leven en werken vanuit verbinding. Met jouw kern, jouw bron. En ernaar durven luisteren. Hoe doe je dat?

Marlys Stradmeijer is inspiratie coach en levenskunstenaar. Ze zegt: ‘Het begrip ‘uit je comfortzone’ loopt als een rode draad door mijn leven. Dat is spannend, maar ik heb geleerd dat als ik dat met compassie en liefde voor mijzelf doe, ik altijd kom waar ik zijn wil. Dat geef ik graag aan anderen door. www.marlysstradmeijer.nl

Locatie : wordt z.s.m. bekend

19 september is er een bijzondere INSPIRATIEMIDDAG met Patty Duijn

Thema:

‘Afscheid nemen is de geboorte van een herinnering’

patty duinGastdocent is: Patty Duijn,
begeleider bij leven en afscheid www.pattyduijn.nl

Hoe sta jij zelf tegenover de dood? Praat je hier makkelijk over? Hoe zou je het willen en wanneer?
Vanmiddag is Patty Duijn te gast, een gróte deskundige op dit gebied. Je kunt alvast een voorproefje nemen door dit artikel van haar te lezen: www.pattyduijn.nl/single-post/2016/11/05/Hallo-Meisje

Locatie : Wordt z.s.m. bekend
Tijd : 14.00 – 16.30 uur
Bijdrage : € 35,00 inclusief gesigneerd boek
‘Rouwdoula’ in speciaal troosttasje
Inschrijven : ’n must! i.v.m. RIVM richtlijnen

30 januari 2022 INSPIRATIEMIDDAG met gastdocent Sandra Brandt

image022INSPIRATIEMIDDAG met gastdocent Sandra Brandt, www.sandrabrandt.nl/over-mij/
‘KLAAGVRIJ LEVEN’
Waarom vinden we het dan zo lastig om te doen wat écht belangrijk is in ons dagelijks leven? Sandra heeft dit teruggebracht naar 7 sleutels voor een klaagvrij leven.

Locatie : wordt z.s.m. bekend

BOEK-BINDING HEEFT EEN TIJDELIJKE CORONA-STOP

Samen met anderen hetzelfde boek lezen verbindt. Iedereen leest hetzelfde boek door een andere ‘leesbril’, waardoor iedereen er andere lessen, inzichten en/of waardevolle wijsheden uithaalt. Door datgene wat je gelezen hebt te delen met anderen, kom je tot nieuwe inzichten en ga je rijker naar huis.
Houd jij ook zo van lezen?
Vind jij het ook zo boeiend om over een boek te praten met anderen?

Kom dan naar de BOEK-BINDING. Een combinatie van een boekenkring en samenzijn met gelijkgestemden. Eén keer in de 2 maanden stellen wij een boek centraal en komen we bij elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee. We bespreken wat we gelezen hebben en wat we er voor onszelf uitgehaald hebben. We kunnen elkaar helpen dingen te verduidelijken of gewoon je ervaring met het boek delen.

Informatie

De bijeenkomsten zijn op woensdagochtend.
Van 10.00 – 12.30 uur.
Locatie: de huiskamertafel van Tineke Wolken in Noordwijkerhout
Aanmelden kan via Tineke: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Volgende boekbinding is woensdag 9 december

The Work© van Byron Katie

2 boeiende middagen:
Zaterdag 26 juni + Zaterdag 3 juli

‘The Work’ van Byron Katie gaat over de manier waarop we doorgaans denken, hoe we met onze oordelende gedachten en overtuigingen onze gemoedsrust verstoren. We lijden allemaal als we oordelen. Het maakt ons van streek, boos, beschuldigend, zorgt voor verwijdering en een continue ‘malen’. ‘The Work’ van Byron Katie© is een unieke methode om je gedachten op waarheid te onderzoeken. Op het eerste gezicht met niet meer dan een paar simpele vragen, maar  deze wijzen je dan ook trefzeker de weg naar binnen. De situatie zal niet veranderen, maar jouw manier van denken verandert. Kan je je voorstellen hoe het zou zijn als je je (goedbedoelde) oordelen niet meer nodig hebt?

Waar Raadhuisstraat 11, 2022 DK Haarlem-Noord
Tijden

14.00 uur – 16.30 uur

Trainer Carmen de Haan
Bijdrage      € 75,00 inclusief lesmateriaal

Werken met de filosofie van louise hay

Voor iedereen die zijn leven een positieve wending wil geven!

Deze cursus is een unieke kans om je denken zó te veranderen dat je een krachtig, voorspoedig en gelukkiger leven creëert.
Louise Hay is bekend van haar wereldwijde bestseller ‘Je kunt je leven helen’. Haar filosofie is de leidraad in deze cursus.

Lees meer

WORKSHOP LOSLATEN

WORKSHOP LOSLATEN Gaat nu echt van start op:
Zaterdagmiddag 26 juni aanstaande

Vrijheid is een keuze! Is dat waar ?
Ja, dat is waar. Maar dat wil niet zeggen dat dit altijd makkelijk is.
Je probeert – bewust of onbewust – vast te houden aan de dingen waarmee je vertrouwd bent. Je wil dat alles zo blijft, dat niets verandert of eindigt.

Lees meer

WORKSHOP SACRED CIRCLE

logo bij SACRED CIRCLESacred Circle is de naam voor onze avonden met onderwerpen uit de filosofie van de Science of Mind. Kennis van de Science of Mind is niet noodzakelijk wel een open mind. Sacred Circle avonden staan voor innerlijke groei! Een keer in de 2 maanden, komen we op een donderdagavond bij elkaar. We informeren en inspireren je door te filosoferen en mediteren over spirituele onderwerpen en oeroude wijsheden.


De praktijk isbewust haarlem