header2

Nieuwsbrief mei 2023

<!doctype html>

*|MC:SUBJECT|*

View this email in your browser

Dit is het juiste moment 
voor je bevrijding   


NIEUWSBRIEF MEI VOL TIPS


Ha [voornaam]!

Wie weet wat de dag van morgen brengt?

Wie beweert dat hij de toekomst kent?

Als je ook je buik vol hebt van discussies over klimaatcrisis, stikstofcrisis, energiecrisis, vluchtelingencrisis, zorgcrisis, personeelscrisis of wat nog meer die je dagelijks via de media bereiken - is in plaats van je zorgen te maken – verandering van leefstijl misschien wel een uitstekende optie. Doe uit jezelf eens iets ongevraagds en ongedwongens. Zo’n beetje een Pipi Langkous houding: een tikkeltje nonchalant en lekker onbevangen gaan leven. Het is een beetje oefenen, maar het helpt enorm. In deze nieuwsbrief een verhaaltje én veel tips om jezelf en de ander een positief zetje te geven.

Dit is je zó gegund [voornaam]!

Hart-groet

Tip 1

Eerst ‘n verhaal wat ik las over vrijheid in keuzes:

‘Ik had een klein hart en vond het fijn zoals het was. Het was gemakkelijk te overzien en schoon en netjes te houden. Maar soms vond ik het ook wel saai en kon ik mij vervelen, zo zonder iemand om samen ervan te genieten. Dus begon ik de buren uit de buurt binnen te laten. Niet allemaal, oh nee, alléén de aardige. Dat voelde al prettiger, dus hoppa, toen ook maar die anderen naar binnen. Het was gezellig maar werd gauw te krap. Ik moest de boel gaan uitbouwen, muren eruit. Iedereen hielp mij. En zoals je vaak bij dat soort klussen ziet, daar lopen allerlei types rond: mensen die het werk doen en anderen die er óók zijn zonder iets uit te voeren. Het grappige was, dat ik het best leuk begon te vinden om met jan en alleman om te gaan. Normaal gesproken ben ik niet zo’n vlot type, meer op mezelf en verlegen, maar ik begon te wennen en mij meer op mijn gemak te voelen. Nadat de klus geklaard was, liet ik de deur wijd open staan, om zo te laten zien hoe een gezellige plek het geworden was. Ik ging dan bij de deur staan om ze te begroeten, zonder iedereen meteen binnen te hoeven laten. Want ja, ik moest toch ergens ook een grens trekken, nietwaar? Maar van dit voortdurend afwegen ‘wie wel en wie niet’ werd ik erg moe. Misschien sloot ik iemand buiten die juist een steuntje nodig had. Alle mensen hebben toch wel iets aardigs als je ze beter leert kennen. Nou en toen kon het mij geen snars meer schelen. In mijn hart werd het behoorlijke organisatie. Maar ik moet ook toegeven dat ik er plezier in kreeg om het te doen. Ik zag hoe zuurpruimen opbloeiden en ondankbare types attenter werden en aan de ander dachten. Het meest wonderbaarlijke vond ik, dat juist zij, als ik hén vroeg mij te helpen om nóg een muur weg te halen om zo mijn hart groter te maken, zij er dan bij zaten alsof wij nooit anders dan goede buren waren geweest, toen die klus geklaard was…… Ik had een groot, gezellig hart en dat was nou precies wat ik altijd al wou.’

Mooi hé! …..

Vrijdagmiddag 26 mei is de workshop

SCIENCE OF MIND

Inzicht krijgen in de Wetten van het Universum en resultaatgerichte oefeningen doen om je diepste wensen in vervulling te laten gaan. De filosofie van de Science of Mind leert je dat alles op energieniveau er al is, LETTERLIJK ALLES. Deze energie laat zich niet scheppen of vernietigen, maar verandert in vorm op het moment dat je kiest. In deze workshop leer je bewust te kiezen door middel een treatment. Lees verder:……

Datum           
vrijdag 26 mei 2023
Lestijd           
14.00-17.00 uur
Locatie          
Zaanenstraat 48, 2022 CR Haarlem
Bijdrage        
€ 35,00  inclusief duidelijk lesmateriaal
Aanmelden   
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon: 023-5261144Tip 2

Geen reden hebben om te blijven is een goede reden om te gaan. De afbeelding hierbij is een belangrijke kaart uit de Tarot. ‘De Dwaas’ is niet een dwaas zoals wij de betekenis kennen, maar meer de spontane, onbevangen levensgenieter. De stok in zijn rechterhand staat voor zijn Wil en de knapzak aan het einde van de stok staat voor ‘een verwerkt verleden’.

De Tarot bij Carmen

geeft je antwoorden op levensvragen. De vakkundige uitleg die je krijgt is duidelijk, helder en van iedere vorm van ‘zweverigheid’ ontdaan. Er vormt zich een no-nonsens advies.
Lees meer...

Boek een consult
via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
of telefonisch: 023-5261144
of 06-21216801
Locatie
Zaanenstraat 48
2022CR Haarlem
Tijdsduur
± één uur, mogelijk kleine uitloop
Bijdrage
35 euroTip 3

Vrijheid draait om de luxe die keuzes je geven. Hoe je dat doet? Roos Vonk, hoogleraar sociale psychologie
aan de Radboud Universiteit, Nijmegen zegt dat geluk (vrijheid) draait om drie letters: A > B > C. De A staat voor autonomie: maak je je keuzes onafhankelijk? De B staat voor betrokkenheid. Hoe fijn vind je het om je leven te ervaren door je eigen bewuste keuzes? Maakt het je blij? Dan doe je het goed. De C staat voor competentie: als je A en B gaat doen, kan het niet anders of je wordt ook erg goed in dat wat je aan het doen bent.

WIL JE GRAAG een goede COACH OF TRAINER WORDEN IN DE

FILOSOFIE VAN LOUISE HAY,

MAAR……..
Je bent geen type voor groepslessen of of online lespakketten. Dan is PRIVÉLES een super fijne – en betaalbare mogelijkheid
  • Je lessen aangepast aan jouw niveau en tempo
  • De agenda bepalen we samen en je kunt altijd van dagdeel of lestijd wisselen
  • Je leert intensiever, dus sneller en je kan al je persoonlijke vragen stellen, optimale focus!
  • Na afronding ontvang je een certificaat en vermelding op de website van gecertificeerde coaches.
Met mijn 35 jaar ervaring in lesgeven in deze filosofie is het een leefstijl geworden die schrijfster Louise Hay zelf heel treffend in een van haar boeken verwoordt:
" Ik genees niemand. Ik ben geen genezeres. Ik zie mezelf als een richtingaanwijzer in de ontdekkingsreis naar jezelf. 
Lees verder….

Locatie
Zaanenstraat 48 zw,
2022 CR Haarlem
Trainer
Carmen de Haan
Bijdrage
€ 75,00  per les van 2,5 uur
Deelname
na persoonlijk overleg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Tip 4

We hebben vaak te veel spullen. En wanneer je ergens ‘te’ voor zet, gaat het meestal niet goed. Je hebt er vaak meer werk door in plaats van dat het je bevrijdt. Een leven met minder spullen is magisch. Het geeft je een bijzonder soort opluchting die haast niet te omschrijven is. Een soort vakantiegevoel in je eigen huis. Ga het ervaren dan begrijp je wat ik bedoel. Begin met één vertrek tegelijk, bijvoorbeeld de keuken. Trek een lade open: wat gebruik je niet of haast nooit? Verzamel alles wat je niet nodig hebt geef het weg. Wat een bevrijding!

VANUIT THUIS IETS GOEDS DOEN VOOR EEN ANDER?
Sluit je dan aan bij de

 

DE KRACHTCIRKEL

Eén keer in de maand 1 ½ uur samenkomen met een bijzonder doel. Met elkaar bespreken we wie van onze geliefden, vrienden, kennissen en situaties die wel wat voorspoed kan gebruiken. Als ons lijstje compleet en goed voelt, ga je hier thuis mee aan het werk. Simpel, effectief en met verbluffende resultaten! Lees verder…..
 
Wanneer
1e vrijdag van de maand
Tijd
van 19.30 – 21.00 uur
Locatie
Bij Carmen,
Zaanenstraat 48 zw,
2022 CR Haarlem
Bijdrage
€ 6,00
informatie
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tip 5

Tijd kan je maar één keer gebruiken. In een leven heb je (als je geluk hebt) ongeveer 4000 weken ter beschikking. Hoe vul je deze beperkte tijd in? En vooral hoe niet? Als je dit tot je door laat dringen lijk je toch wel gek om je nog langer afhankelijk te maken van meningen van anderen of van vastgeroeste situaties uit het verleden? Aan het verleden kan je niets veranderen, maar je kan wel stappen zetten in de richting van een goede toekomst. Wat kan je vandaag al doen voor je eigen bevrijding?

Tip 6

Stel dat je nooit je partner had ontmoet. Of dat je nooit kinderen hebt gekregen, of die baan er nooit was geweest. Hoe zou jouw leven eruit zien zonder sommige van die dingen die je als vanzelfsprekend beschouwt? Nadenken over wat niet had kunnen zijn, is enorm krachtig als het op de juiste manier wordt gebruikt. Op deze manier denken creëert betekenis in jouw leven en vergroot de dankbaarheid met wat je hebt, zo blijkt uit onderzoek. Dus, haal denkbeeldig iets goeds uit je leven weg om het echt te waarderen.

PRIVÉ GESPREKKEN

Wil je graag een steuntje in de rug? Dan kan dat altijd met privé gesprek. Als je eerst wilt weten of de filosofie die ik uitdraag geschikt is voor jouw situatie, kun je dit het beste eerst telefonisch afstemmen. Je krijgt altijd een eerlijk antwoord.

Locatie
Zaanenstraat 48, 2022 CR Haarlem
Bijdrage
€ 65,00 per gesprek van een uur met eventuele uitloop.
Informatie
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
023-5261144 of 06-21216801Tip 7

Maak een gelukkige dagdroom. Je gedachten kunnen je snel afleiden in een richting die niet goed voor je is. Begin daarom je dag met het uitzetten van een gelukkige dagdroom. Hoe ziet jouw bevrijde leven eruit? Wát zie je? Hoe loop je, hoe kijk je, hoe klinkt je stem? Maak dit filmpje zo compleet mogelijk en sluit af met de woorden: ‘En zo is het’ (Amen). Speel nu dit filmpje af op verschillende momenten van de dag. Het effect is verbluffend!

PRIVACY BELEID 

Wij gaan uiterst zorgvuldig met je gegevens om: jouw privacy is veilig bij ons. 
Deze registratie is alleen bestemd voor de nieuwsbrief.

Praktijk voor Communicatie
Centrum voor Innerlijke Vrede
Zaanenstraat 48 zw 
2022 CR Haarlem

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 023- 5261144 of 06 - 21216801 
Voor de agenda met onze activiteiten zie: www.carmendehaan.nl
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, Alle rechten voorbehouden.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Wilt u wijzigen hoe u deze e-mails ontvangt?
You can
update uw voorkeuren or Uitschrijven van deze lijst.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*